12 Aralık 2020 Cumartesi

Damla Çikolatalı İçi Dolgulu Kurabiye Tarifi

 

Damla Çikolatalı İçi Dolgulu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 50 gram tereyağ (yaklaşık 3 yemek kaşığı )
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı ucu ile zerdeçal
  • 1 su bardağı un
  • Damla çikolata
  • Sürülebilir çikolata

Damla Çikolatalı İçi Dolgulu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
  2. 🔸Yumuşak tereyağ ile şekeri iyice karıştıralım.
  3. 🔸Ardından yumurtayı ekleyip karıştıralım.
  4. 🔸Sıvı yağ ve yoğurdu da ekleyip karıştıralım.
  5. 🔸Ardından un, kabartma tozu, karbonat, zerdeçal ve damla çikolatayı ekleyelim.
  6. 🔸Sert bi hamur olmamalı. İlla elle yoğurmanız gerekmiyor. Ben kaşık ile karıştırdım ve toparladım.
  7. 🔸Cevizden küçük parçalar koparıp arasına sürülebilir çikolata koyalım.(isterseniz sürülebilir çikolatayı yağlı kağıt üzerinde buzlukta dondurup hamurun arasına koyabilirsiniz. ).
  8. 🔸Yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  9. 🔸Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dk pişirelim.

Not:.✔️fırına göre pişirme süresi değişiklik gösterebilir.

  • ✔️dikkat edelim iyice kızarması gerekmiyor.
  • ✔️dokunduğunuzda kurabiyenin ortası yumuşak gibi gelebilir. Fakat fırından çıkınca o yumuşaklık gidecektir rahat olun. O yüzden fırında uzun süre tutmayın.
  • Soğuduktan sonra tüketebilirsiniz.
  • Afiyet olsun☺️🍪☕️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder