Damla Çikolatalı İçi Dolgulu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 50 gram tereyağ (yaklaşık 3 yemek kaşığı )
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı ucu ile zerdeçal
- 1 su bardağı un
- Damla çikolata
- Sürülebilir çikolata
Damla Çikolatalı İçi Dolgulu Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
- 🔸Yumuşak tereyağ ile şekeri iyice karıştıralım.
- 🔸Ardından yumurtayı ekleyip karıştıralım.
- 🔸Sıvı yağ ve yoğurdu da ekleyip karıştıralım.
- 🔸Ardından un, kabartma tozu, karbonat, zerdeçal ve damla çikolatayı ekleyelim.
- 🔸Sert bi hamur olmamalı. İlla elle yoğurmanız gerekmiyor. Ben kaşık ile karıştırdım ve toparladım.
- 🔸Cevizden küçük parçalar koparıp arasına sürülebilir çikolata koyalım.(isterseniz sürülebilir çikolatayı yağlı kağıt üzerinde buzlukta dondurup hamurun arasına koyabilirsiniz. ).
- 🔸Yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- 🔸Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dk pişirelim.
Not:.✔️fırına göre pişirme süresi değişiklik gösterebilir.
- ✔️dikkat edelim iyice kızarması gerekmiyor.
- ✔️dokunduğunuzda kurabiyenin ortası yumuşak gibi gelebilir. Fakat fırından çıkınca o yumuşaklık gidecektir rahat olun. O yüzden fırında uzun süre tutmayın.
- Soğuduktan sonra tüketebilirsiniz.
- Afiyet olsun☺️🍪☕️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder