Ay Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 buçuk su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
- 1 paket yaş veya kuru maya
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İçi için
- Peynir veya lor peyniri
- Maydanoz
- Kaşar peyniri
Ay Poğaça Tarifi Yapılışı
- Sütümüzü suyumuzu mayamızı ve şekerimizi kabımıza alıp karıştırıp 10 dakika bekletelim.
- Daha sonra yumurta akı tuz sıvı yağı ekleyip bir güzel karıştıralım. Unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyelim ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamurumuz olacak.
- Hamurumuzu 40 dakika veya 1 saat bekletelim.
- Hamurumuz mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezeleri ayıralım.
- Her bir bezemizi çay tabağı büyüklüğünde açalım. Yukarıdan ortaya doğru kenarını kesmeyecek şekilde bıçakla veya kesme aparatı ile çizikler atalım.
- Peynirli içimizi ekleyip aşağıdan yukarı doğru saralım ve ay şekli verelim.
- Bütün hamurları aynı işlemi yapıp üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika arası pişirebilirsiniz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder