12 Aralık 2020 Cumartesi

Ay Poğaça Tarifi

 

Ay Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
  • 1 paket yaş veya kuru maya
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İçi için

  • Peynir veya lor peyniri
  • Maydanoz
  • Kaşar peyniri

Ay Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Sütümüzü suyumuzu mayamızı ve şekerimizi kabımıza alıp karıştırıp 10 dakika bekletelim.
  2. Daha sonra yumurta akı tuz sıvı yağı ekleyip bir güzel karıştıralım. Unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyelim ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamurumuz olacak.
  3. Hamurumuzu 40 dakika veya 1 saat bekletelim.
  4. Hamurumuz mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezeleri ayıralım.
  5. Her bir bezemizi çay tabağı büyüklüğünde açalım. Yukarıdan ortaya doğru kenarını kesmeyecek şekilde bıçakla veya kesme aparatı ile çizikler atalım.
  6. Peynirli içimizi ekleyip aşağıdan yukarı doğru saralım ve ay şekli verelim.
  7. Bütün hamurları aynı işlemi yapıp üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika arası pişirebilirsiniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder