Dana Kuşbaşı Güveç Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gr Dana Kuşbaşı
- 2 dal Taze Kekik
- 20 gr Sarımsak
- 1 adet Defne Yaprağı
- 100 gr Havuç, Medium Dice doğranmış
- 50 gr Arpacık Soğan
- 50 gr Bezelye, blanch edilmiş
- 200 ml Kahverengi Et veya Tavuk Stock
- Su
- Ayçiçek Yağı
- Tuz – Karabiber
Dana Kuşbaşı Güveç Nasıl Yapılır?
- Kuzu etlerini tencerede ayçiçek yağı ile her tarafını karamelize edin.
- Tuz, karabiber, taze kekik, sarımsak, stock ve su ekleyin.
- Simmer halde pişmeye bırakın.
- Etin pişmesine az kala, havuç ve soğanı da ekleyin.
- Tüm yemek piştikten sonra bezelyeleri ekleyin.
- Bezelyeler ile de piştikten sonra tuz ve karabiberini kontrol edip dinlenmeye bırakın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder