11 Aralık 2020 Cuma

Elmalı Muhallebi Tarifi

 

Elmalı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg elma (4-5 adet)
  • 5 su bardağı süt
  • 1 paket kremşanti
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1.5 su bardağı tozşeker
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın

Elmalı Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. 1 su bardağı süt ile kremşantiyi çırpalım.
  2. Kalan sütü tencereye alıp un, nişasta, vanilya ve 1 su bardağı tozşeker ilave edelim.
  3. Kaynayıp kıvam alana kadar sürekli karıştırın.
  4. Ocaktan alıp kremşantiyi ilave edin.
  5. Mikser yardımıyla çırpıp kenara alın.
  6. Ayrı bir yerde elmaların kabuklarını temizleyip dilimleyin.
  7. Yarım su bardağı şeker ve tarçın ilave edip pişirin.
  8. Elmalı karışımın bir kısmını servis kaselerine pay edin.
  9. Üzerlerine muhallebiyi yayın.
  10. Kalan elmalı karışımla üzerlerini süsleyip soğuk olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder