Elmalı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg elma (4-5 adet)
- 5 su bardağı süt
- 1 paket kremşanti
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1.5 su bardağı tozşeker
- Yarım tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Muhallebi Tarifi Yapılışı
- 1 su bardağı süt ile kremşantiyi çırpalım.
- Kalan sütü tencereye alıp un, nişasta, vanilya ve 1 su bardağı tozşeker ilave edelim.
- Kaynayıp kıvam alana kadar sürekli karıştırın.
- Ocaktan alıp kremşantiyi ilave edin.
- Mikser yardımıyla çırpıp kenara alın.
- Ayrı bir yerde elmaların kabuklarını temizleyip dilimleyin.
- Yarım su bardağı şeker ve tarçın ilave edip pişirin.
- Elmalı karışımın bir kısmını servis kaselerine pay edin.
- Üzerlerine muhallebiyi yayın.
- Kalan elmalı karışımla üzerlerini süsleyip soğuk olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder