Deniz Dalgası Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı çekilmiş fındık
- 1 çay bardağı irmik
- 1adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tahin
- 125 gram margarin
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- Çeyrek limon
Deniz Dalgası Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak şerbeti yapalım.
- Su, şeker, limon tencere alalım kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Bütün malzemeleri derin kaba alıp yoğuralım.Kurabiye hamuru kıvamında olacak.
- Cevizden küçük bezeler alalım çay bardağı yardımıyla şekil verelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180°de 35 dk pişirelim.
- Fırından çıkarınca hemen soğuk şerbeti dökelim.
- Şerbet çektikten sonra servise hazır .
Afiyet bal şeker şifa olsun♥️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder