18 Aralık 2020 Cuma

Deniz Dalgası Tatlısı Tarifi

 

Deniz Dalgası Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 125 gram margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Deniz Dalgası Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak şerbeti yapalım.
  2. Su, şeker, limon tencere alalım kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  3. Bütün malzemeleri derin kaba alıp yoğuralım.Kurabiye hamuru kıvamında olacak.
  4. Cevizden küçük bezeler alalım çay bardağı yardımıyla şekil verelim.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 180°de 35 dk pişirelim.
  6. Fırından çıkarınca hemen soğuk şerbeti dökelim.
  7. Şerbet çektikten sonra servise hazır ❤️.

Afiyet bal şeker şifa olsun♥️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder