Kısır (Hatay Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım demet maydanoz
- 1 demet taze soğan
- 1.5 su bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- Kimyon
- Tuz
Kısır (Hatay Usulü) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle ince bulgurumuzu yoğurma kabına alalım.
- Tuz, kimyon, salça, salça biberimizi ekleyelim.
- Kısırı yoğururken ara ara soğuk suyla ıslayarak yoğuruyoruz.
- Bulgur yumuşayınca nar ekşisi zeytinyağını ekleyip karıştıralım.
- İnce kıyılmış maydanoz ve taze soğanımızı ekleyelim karıştıralım. Afiyet olsun :)).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder