18 Aralık 2020 Cuma

Kısır (Hatay Usulü) Tarifi

 

Kısır (Hatay Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 demet taze soğan
  • 1.5 su bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Kimyon
  • Tuz

Kısır (Hatay Usulü) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle ince bulgurumuzu yoğurma kabına alalım.
  2. Tuz, kimyon, salça, salça biberimizi ekleyelim.
  3. Kısırı yoğururken ara ara soğuk suyla ıslayarak yoğuruyoruz.
  4. Bulgur yumuşayınca nar ekşisi zeytinyağını ekleyip karıştıralım.
  5. İnce kıyılmış maydanoz ve taze soğanımızı ekleyelim karıştıralım. Afiyet olsun :)).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder