Dereotlu Ispanaklı Tepsi Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 2 su bardağı yoğurt
- 100 gram erimiş teremyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket karbonat
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- Yarım demet dere otu
- 20 yaprak ıspanak
- Aldığı kadar un
İç malzemeler
- 100 gr beyaz peynir
Üst malzemeler
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı pekmez
- Beyaz susam
Süsleme için
- Ketçap
Dereotlu Ispanaklı Tepsi Poğaça Tarifi Yapılışı
- Öncelikle temizlenmiş ve yıkanmış olan ıspanak ve dere otunu sıvı yağ ile rondodan çekelim.
- Ardından hamur yoğurma kasesine yoğurdu bırakalım.
- Ardından kabartma tozu ve karbonatı şekeri bırakıp birlikte karıştıralım.
- Ardından 5 dakika bekletelim ve içine sırayla yumurtayı ve ıspanak dere otu karışımını tuzu birlikte karıştıralım.
- Ardından unu kontrollü göz kararı bırakarak kısa süreli yoğurarak ele hafif yapışacak hamur elde edelim
- Ardından hamuru 20 dakika dinlendirin ve hamurumuz elimize yapışmaması için elimizi hafif yağlıyarak hamuru sonra ikiye ayırın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ilk ayırdığımız hamuru elimizle tepsiye yayalım.
- Üzerine peynir bırakalım ardından ikinci ayırdığımız hamuru peynirli hamur tepsinin üzerine yayarak kapatalım.
- En son hamurun üzerine bir yumurta sarısı ve pekmez zeytin yağı karışımını sürelim.
- Ardından üzerine beyaz susam serpelim.
- Önceden ısıtılmış fanlı fırında 170 derecede 35 dakika kontrollü pişirin.
- Pişen poğaçaları hafif ılık hale gelince dilimleyin ve üzerine en son servis yapıcağınız zaman ketçap ile süsleyin afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder