15 Aralık 2020 Salı

Dereotlu Ispanaklı Tepsi Poğaça Tarifi

 

Dereotlu Ispanaklı Tepsi Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 100 gram erimiş teremyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket karbonat
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yarım demet dere otu
  • 20 yaprak ıspanak
  • Aldığı kadar un

İç malzemeler

  • 100 gr beyaz peynir

Üst malzemeler

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • Beyaz susam

Süsleme için

  • Ketçap

Dereotlu Ispanaklı Tepsi Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle temizlenmiş ve yıkanmış olan ıspanak ve dere otunu sıvı yağ ile rondodan çekelim.
  2. Ardından hamur yoğurma kasesine yoğurdu bırakalım.
  3. Ardından kabartma tozu ve karbonatı şekeri bırakıp birlikte karıştıralım.
  4. Ardından 5 dakika bekletelim ve içine sırayla yumurtayı ve ıspanak dere otu karışımını tuzu birlikte karıştıralım.
  5. Ardından unu kontrollü göz kararı bırakarak kısa süreli yoğurarak ele hafif yapışacak hamur elde edelim
  6. Ardından hamuru 20 dakika dinlendirin ve hamurumuz elimize yapışmaması için elimizi hafif yağlıyarak hamuru sonra ikiye ayırın.
  7. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ilk ayırdığımız hamuru elimizle tepsiye yayalım.
  8. Üzerine peynir bırakalım ardından ikinci ayırdığımız hamuru peynirli hamur tepsinin üzerine yayarak kapatalım.
  9. En son hamurun üzerine bir yumurta sarısı ve pekmez zeytin yağı karışımını sürelim.
  10. Ardından üzerine beyaz susam serpelim.
  11. Önceden ısıtılmış fanlı fırında 170 derecede 35 dakika kontrollü pişirin.
  12. Pişen poğaçaları hafif ılık hale gelince dilimleyin ve üzerine en son servis yapıcağınız zaman ketçap ile süsleyin afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder