Efsane Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 500 gram kıyma
- 1 kuru soğan
- 2 yemek kaşığı galeta
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 yumurta
Yufka içine sürmek için sos;
- Yarım çorba kaşığı biber salçası
- Yarım çorba kaşığı domates salçası
- 3 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz biber
Sarmak için;
- 2,5 adet yufka
Üzerine sürmek için;
- 1 yumurtanın sarısı
- 3 çorba kaşığı süt
Yanında servis için sos;
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 3 kaşık domates konserve
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
Yanında servis için diğer sos;
- Sarımsaklı yoğurt
Servis için (tercihe bağlı);
- 10 adet küçük patates
Efsane Beyti Kebabı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak iç harcı hazırlayacağız. Malzemeleri ekleyip ilk önce kaşık yardımıyla karıştırılır daha sonra yoğurulur.
- Yufka içine sürmek için olan sosumuzun malzemeleri karıştırılıp hazırlanır.
- 1 yufka açılır.
- Hazırlanan sos içerisine sürülür.
- Kıyma görseldeki gibi yufkanın üzerine dizilir.
- Daha sonra rulo şeklinde sarılır.
- Aynı işlem diğer yufkalara da uygulanır.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye ortadan ikiye kesilerek yerleştirilir.
- Yerleştirilen yufkaların üzerine süt sürülür daha sonra yumurta sarısı da sürülerek 200° alt üst ayarda fırına verilir(kontrollü bir şekilde) (zaman fırınınıza göre fark edebilir).
- Patatesler dörde bölünür ve kızartılır. Servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder