14 Aralık 2020 Pazartesi

Efsane Beyti Kebabı Tarifi

 

Efsane Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı galeta
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta

Yufka içine sürmek için sos;

  • Yarım çorba kaşığı biber salçası
  • Yarım çorba kaşığı domates salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz biber

Sarmak için;

  • 2,5 adet yufka

Üzerine sürmek için;

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 3 çorba kaşığı süt

Yanında servis için sos;

  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 3 kaşık domates konserve
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ

Yanında servis için diğer sos;

  • Sarımsaklı yoğurt

Servis için (tercihe bağlı);

  • 10 adet küçük patates

Efsane Beyti Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak iç harcı hazırlayacağız. Malzemeleri ekleyip ilk önce kaşık yardımıyla karıştırılır daha sonra yoğurulur.
  2. Yufka içine sürmek için olan sosumuzun malzemeleri karıştırılıp hazırlanır.
  3. 1 yufka açılır.
  4. Hazırlanan sos içerisine sürülür.
  5. Kıyma görseldeki gibi yufkanın üzerine dizilir.
  6. Daha sonra rulo şeklinde sarılır.
  7. Aynı işlem diğer yufkalara da uygulanır.
  8. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye ortadan ikiye kesilerek yerleştirilir.
  9. Yerleştirilen yufkaların üzerine süt sürülür daha sonra yumurta sarısı da sürülerek 200° alt üst ayarda fırına verilir(kontrollü bir şekilde) (zaman fırınınıza göre fark edebilir).
  10. Patatesler dörde bölünür ve kızartılır. Servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder