14 Aralık 2020 Pazartesi

Güveçte Türlü Tarifi

 

Güveçte Türlü Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet iri patlıcan
  • 2 adet domates
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 250 gram dana et
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 2 adet patates
  • Yarım kilodan biraz az taze fasulye
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Kekik
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Pul biber

Güveçte Türlü Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle eti büyük yada küçük doğrayarak az kavuralım. Sebzelerin hepsini küp küp doğrayalım. Güvece sırayla yerleştirelim.
  2. En alta sıvı yağ, soğan ve sarımsak minik minik doğrayalım, taze fasulye, patates, et, patlıcan, biberler ve domates.
  3. Sebzelerden sonra en üste tereyağı koyalım bir kase içerisine sıcak su alarak salça baharat ve tuz koyup güzelce karıştıralım.
  4. Sebzelerin üzerini geçecek şekilde salçalı suyu koyalım. Yağlı kağıt ve folyo ile güzelce saralım. 1 saat kısık ateşte karıştırmadan pişirelim.
  5. Hepsi aynı ayarda yumuşuyacak pişiyor.
  6. Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder