Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 şu bardağı buğday nişastası
- 1 şu bardağından az pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 4 şu bardağı un
İç harcı;
- 4 tane elma
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 şu bardağı iri çekilmiş ceviz
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- 4 adet rendelenmiş elmayı tavaya alalım.
- Üzerine yarım su bardağı toz şeker ekleyin ve elmalar karamelize olana kadar pişirilelim.
- Elmalı harç piştikten sonra üzerine yarım su bardağı kadar dövülmüş ceviz ve 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyin ve karıştıralım.
- Hamurumuzu hazırlamak için derin bir kasede, margarin, yoğurt, toz şekeri karıştıralım.
- Unu da azar azar ekleyerek, kabartma tozunu da ekleyip ele yapışmayan fakat yumuşak olan bir hamur elde edelim.
- Bu hamuru tezgahta güzelce açalım.
- Yuvarlak şekiller çıkaralım siz nasıl isterseniz o şeklide verebilirsiniz.
- Yuvarlak kurabiye hamurunun tam ortasına elmalı harçtan koyun ve ağzı açık kalacak şekilde yarım ay şekli verelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin. Kurabiyeleriniz artık servise hazır!.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder