12 Aralık 2020 Cumartesi

Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 şu bardağı buğday nişastası
  • 1 şu bardağından az pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 şu bardağı un

İç harcı;

  • 4 tane elma
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 şu bardağı iri çekilmiş ceviz

Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. 4 adet rendelenmiş elmayı tavaya alalım.
  2. Üzerine yarım su bardağı toz şeker ekleyin ve elmalar karamelize olana kadar pişirilelim.
  3. Elmalı harç piştikten sonra üzerine yarım su bardağı kadar dövülmüş ceviz ve 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyin ve karıştıralım.
  4. Hamurumuzu hazırlamak için derin bir kasede, margarin, yoğurt, toz şekeri karıştıralım.
  5. Unu da azar azar ekleyerek, kabartma tozunu da ekleyip ele yapışmayan fakat yumuşak olan bir hamur elde edelim.
  6. Bu hamuru tezgahta güzelce açalım.
  7. Yuvarlak şekiller çıkaralım siz nasıl isterseniz o şeklide verebilirsiniz.
  8. Yuvarlak kurabiye hamurunun tam ortasına elmalı harçtan koyun ve ağzı açık kalacak şekilde yarım ay şekli verelim.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
  10. Oda sıcaklığına geldikten sonra  üzerine pudra şekeri serpiştirin. Kurabiyeleriniz artık servise hazır!.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder