Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 250 gram oda ısısında tereyağı veya margarin
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 kahve fincanı pudra şekeri
İç malzemesi;
- 2 orta boy elma rendesi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 küçük boy çay bardağı şeker
- 1 avuç dövülmüş ceviz (isteğe bağlı )
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Rendelediğimiz elma, tarçın ve şekeri küçük bir tencereye alıp orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyunca isterseniz ceviz de koyabilirsiniz.
- Ayrı bir yoğurma kabında hamur malzemelerini yavaş un ilavesiyle birlikte ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda yoğuruyoruz.
- Hamuru 5 bezeye ayırıyoruz.
- Her bezeyi alt üst unlayarak açıyoruz.
- Ortadan kesip üçgen şeklinde kesiyoruz.
- Geniş kısımlarına soğuyan elma harcından 1 çay kaşığı koyarak, sigara böreği sarar gibi sarıyoruz.
- Tepsiye diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika kadar pişiriyoruz.
- Altı hafif kızardığı anda fırından alıyoruz.
- Ilınınca üzerine pudra şekeri seriyoruz. Afiyet olsun ♡.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder