15 Aralık 2020 Salı

Tavuk Şinitzel Hamburger Tarifi

 

Tavuk Şinitzel Hamburger Tarifi İçin Malzemeler

Hamburger ekmeği için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 5 su bardağı un

Hamburger tavuk şinitzel tarifi;

  • 8 adet kemiksiz kalça but
  • 1 çay bardağı krema
  • 3-4 diş sarımsak
  • Kimyon, karabiber, pul biber, kekik, tuz (isteğe bağlı baharatlar kullanabilirsiniz)

Tavukları bulamak için;

  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 yumurta

Kızartmak için ;

  • Sıvıyağ

Arasina koymak için;

  • Kornişon turşu
  • Ketçap mayonez
  • Kaşar veya cheddar peyniri
  • Marul

Tavuk Şinitzel Hamburger Tarifi Yapılışı

  1. Hamburger ekmeğinin yapılışı;.
  2. İlk olarak 1 su bardağı ılık su ve sütü karıştır, yumurta, kuru mayayı ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
  3. Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyin.
  4. Kulak memesi kıvamında olana kadar yoğurun.
  5. Hamuru mayalanması için bir saat bekletin.
  6. Bir saat sonra hamuru bezeler haline alın ister 12 eşit parçaya bölün ( isterseniz daha büyük yapabilirsiniz 6 tane isteğe bağlı ) ve tepsiye bezeler haline alıp 45 dk daha bekletin.
  7. Üzerine süt yada su ve susam ekleyip 180 derece fırında pişirin.
  8. Piştikten sonra üzerini bir bezle örtün kurumasın.
  9. Şinitzel yapılışı; Butları bir kaba alıp önce krema ve daha sonra sarımsakları rendeleyip üzerine baharatlarını da ekleyip dolapta 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  10. Daha sonra yumurtaya bulayıp galeta ununa batırıp kızartıyoruz.
  11. Daha sonra hamburger ekmeğini 2 kat olacak şekilde iki kere kesiyoruz .
  12. Ben büyük 6 tane yaptığım için ekmekleri 2 kat yaptım, isterseniz siz 12 tane küçük ekmek yapıp tek kat yapabilirsiniz.
  13. Aralarına verdiğimiz malzemeden istediğiniz şekilde koyabilirsiniz.

Afiyet olsun😍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder