Tavuk Şinitzel Hamburger Tarifi İçin Malzemeler
Hamburger ekmeği için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 adet yumurta
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 5 su bardağı un
Hamburger tavuk şinitzel tarifi;
- 8 adet kemiksiz kalça but
- 1 çay bardağı krema
- 3-4 diş sarımsak
- Kimyon, karabiber, pul biber, kekik, tuz (isteğe bağlı baharatlar kullanabilirsiniz)
Tavukları bulamak için;
- 1 su bardağı galeta unu
- 2 yumurta
Kızartmak için ;
- Sıvıyağ
Arasina koymak için;
- Kornişon turşu
- Ketçap mayonez
- Kaşar veya cheddar peyniri
- Marul
Tavuk Şinitzel Hamburger Tarifi Yapılışı
- Hamburger ekmeğinin yapılışı;.
- İlk olarak 1 su bardağı ılık su ve sütü karıştır, yumurta, kuru mayayı ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
- Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyin.
- Kulak memesi kıvamında olana kadar yoğurun.
- Hamuru mayalanması için bir saat bekletin.
- Bir saat sonra hamuru bezeler haline alın ister 12 eşit parçaya bölün ( isterseniz daha büyük yapabilirsiniz 6 tane isteğe bağlı ) ve tepsiye bezeler haline alıp 45 dk daha bekletin.
- Üzerine süt yada su ve susam ekleyip 180 derece fırında pişirin.
- Piştikten sonra üzerini bir bezle örtün kurumasın.
- Şinitzel yapılışı; Butları bir kaba alıp önce krema ve daha sonra sarımsakları rendeleyip üzerine baharatlarını da ekleyip dolapta 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
- Daha sonra yumurtaya bulayıp galeta ununa batırıp kızartıyoruz.
- Daha sonra hamburger ekmeğini 2 kat olacak şekilde iki kere kesiyoruz .
- Ben büyük 6 tane yaptığım için ekmekleri 2 kat yaptım, isterseniz siz 12 tane küçük ekmek yapıp tek kat yapabilirsiniz.
- Aralarına verdiğimiz malzemeden istediğiniz şekilde koyabilirsiniz.
Afiyet olsun😍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder