Elmalı Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Harç için:
- 7 tane elma (orta boy)
- 1 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın(tepeleme)
- 1 çay bardağı ceviz
Kek için:
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un
Üzeri için:
- Pudra şekeri
Elmalı Rulo Pasta Tarifi Yapılışı
- Elmalar rendelenir uygun bir tavaya alınıp şekerde koyulur suyu çekilene kadar pişirilir.
- Daha sonra ceviz ve tarçın eklenir ocaktan alınır fırın tepsisine yağlı kağıt serilir.
- Elmalı harcı tepsinin her yerine eşit gelecek şekilde dağıtılır.
- Kek hamuru yapmaya başlanılır yumurta ve şeker mikserle çırpılır süt eklenir tekrar çırpılır.
- Daha sonra sıvı yağ da eklenir un, kabartma tozu ve vanilyada eklenir çırpılır.
- Kek hamuru elmalı harcın üzerine dağıtılır.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
- Pişen kek fırından çıkarılır yağlı kağıt kekin üzerine koyulur ve ters çevrilir.
- Elmalı harcın üste gelmesi sağlanır. Dikkatli bir şekilde pasta rulo şeklinde sarılır bu işlem kek sıcakken yapılır aksi halde kırılma ve çatlama olur sıcakken sarıldığı zaman çatlama ve kırılma olmaz.
- Soğuyan pastanın üzerine pudra şekeri serpiştirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder