12 Aralık 2020 Cumartesi

Elmalı Rulo Pasta Tarifi

 

Elmalı Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Harç için:

  • 7 tane elma (orta boy)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın(tepeleme)
  • 1 çay bardağı ceviz

Kek için:

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

Elmalı Rulo Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Elmalar rendelenir uygun bir tavaya alınıp şekerde koyulur suyu çekilene kadar pişirilir.
  2. Daha sonra ceviz ve tarçın eklenir ocaktan alınır fırın tepsisine yağlı kağıt serilir.
  3. Elmalı harcı tepsinin her yerine eşit gelecek şekilde dağıtılır.
  4. Kek hamuru yapmaya başlanılır yumurta ve şeker mikserle çırpılır süt eklenir tekrar çırpılır.
  5. Daha sonra sıvı yağ da eklenir un, kabartma tozu ve vanilyada eklenir çırpılır.
  6. Kek hamuru elmalı harcın üzerine dağıtılır.
  7. 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
  8. Pişen kek fırından çıkarılır yağlı kağıt kekin üzerine koyulur ve ters çevrilir.
  9. Elmalı harcın üste gelmesi sağlanır. Dikkatli bir şekilde pasta rulo şeklinde sarılır bu işlem kek sıcakken yapılır aksi halde kırılma ve çatlama olur sıcakken sarıldığı zaman çatlama ve kırılma olmaz.
  10. Soğuyan pastanın üzerine pudra şekeri serpiştirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder