12 Aralık 2020 Cumartesi

Humus Tarifi

 

Humus Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet limon
  • Yarım su bardağı tahin
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 dal ince kıyılmış maydanoz
  • Domates
  • Salatalık turşusu
  • Pulbiber

Humus Tarifi Yapılışı

  1. Nohutları bir gece önceden ıslatalım, ertesi gün suyunu süzüp, tekrar yıkayıp, tencereye alıp üzerine su ekleyip, pişmeye bırakalım.
  2. Nohutlar iyice yumuşadıktan sonra ocaktan alıp, suyunu süzelim.
  3. Bu arada tahin, zeytinyağı, kimyon ve tuzu bir kaseye alıp, limonların da suyunu ekleyip, ince ince kıydığımız sarımsakları da bu karışıma ekleyip karıştıralım.
  4. Suyunu süzdüğümüz nohutlar ile beraber hazırladığımız karışımı mutfak robotunda pürüzsüz olana kadar çekelim. Eğer mutfak robotu zorlanıyorsa, azar azar zeytinyağı veya su ilave ederek dileğimiz kıvama gelmesini sağlayalım.
  5. Ardından servis tabağına alarak bir kaşık yardımıyla düzeltelim.
  6. Üzerine kıyılmış maydanozu, pulbiberi serpip, kenarlarını domates ve salatalık turşusu ile süsleyelim.
  7. Son olarak üzerine zeytinyağı gezdirip, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🙏.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder