Humus Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı nohut
- 2 diş sarımsak
- 2 adet limon
- Yarım su bardağı tahin
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1,5 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3-4 dal ince kıyılmış maydanoz
- Domates
- Salatalık turşusu
- Pulbiber
Humus Tarifi Yapılışı
- Nohutları bir gece önceden ıslatalım, ertesi gün suyunu süzüp, tekrar yıkayıp, tencereye alıp üzerine su ekleyip, pişmeye bırakalım.
- Nohutlar iyice yumuşadıktan sonra ocaktan alıp, suyunu süzelim.
- Bu arada tahin, zeytinyağı, kimyon ve tuzu bir kaseye alıp, limonların da suyunu ekleyip, ince ince kıydığımız sarımsakları da bu karışıma ekleyip karıştıralım.
- Suyunu süzdüğümüz nohutlar ile beraber hazırladığımız karışımı mutfak robotunda pürüzsüz olana kadar çekelim. Eğer mutfak robotu zorlanıyorsa, azar azar zeytinyağı veya su ilave ederek dileğimiz kıvama gelmesini sağlayalım.
- Ardından servis tabağına alarak bir kaşık yardımıyla düzeltelim.
- Üzerine kıyılmış maydanozu, pulbiberi serpip, kenarlarını domates ve salatalık turşusu ile süsleyelim.
- Son olarak üzerine zeytinyağı gezdirip, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🙏.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder