Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 yumurta
- 125 gram oda ısısında tereyağ ya da margarin
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Elmalı harcı;
- 4 elma rendesi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Elmalı Tart Tarifi Yapılışı
- Elma rendelerini tarçını ve toz şekeri tavaya alıp pişirelim.
- Piştikten sonra soğumaya bırakalım.
- O sırada hamuru için kaba yumurta margarin şeker alıp karıştıralım.
- En son un ve kabartma tozu ekleyip normal kıvamlı hamur elde edelim.
- Üzerini kapatıp 15 dk dinlendirelim. Sonra hamurun bir kısmını üzerine motif yapmak için ayıralım.
- Tart hamurunu biraz un serpiştirelim tezgahta açalım.
- Tart kalıbını margarinle iyice yağlayalım. Hamuru serelim.
- İç harcını üzerine koyalım. Üzerine ayırdığımız hamurdan motif yapmak için yine un serpip açalım bıçakla kesip kesip üzerine dizelim.
- Önceden ısınmış 180 derecelik fırında pişirelim pişip biraz bekletince üzerine pudra şekeri serpelim.
Afiyet osun ♡.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder