15 Aralık 2020 Salı

Elmalı Tart Tarifi

 

Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 yumurta
  • 125 gram oda ısısında tereyağ ya da margarin
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Elmalı harcı;

  • 4 elma rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Elmalı Tart Tarifi Yapılışı


  1. Elma rendelerini tarçını ve toz şekeri tavaya alıp pişirelim.
  2. Piştikten sonra soğumaya bırakalım.
  3. O sırada hamuru için kaba yumurta margarin şeker alıp karıştıralım.
  4. En son un ve kabartma tozu ekleyip normal kıvamlı hamur elde edelim.
  5. Üzerini kapatıp 15 dk dinlendirelim. Sonra hamurun bir kısmını üzerine motif yapmak için ayıralım.
  6. Tart hamurunu biraz un serpiştirelim tezgahta açalım.
  7. Tart kalıbını margarinle iyice yağlayalım. Hamuru serelim.
  8. İç harcını üzerine koyalım. Üzerine ayırdığımız hamurdan motif yapmak için yine un serpip açalım bıçakla kesip kesip üzerine dizelim.
  9. Önceden ısınmış  180 derecelik fırında pişirelim pişip biraz bekletince üzerine pudra şekeri serpelim.

Afiyet osun ♡.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder