15 Aralık 2020 Salı

En Pratik Tam Kıvamında Profiterol Tarifi

 

En Pratik Tam Kıvamında Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • Yarım paket margarin (125 gr)
  • 1 su bardağı un
  • 4 yumurta

Üzeri için;

  • 1 paket çikolata sosu

İç kreması için;

  • 1 paket pasta kreması
  • 1 paket krem şanti

En Pratik Tam Kıvamında Profiterol Tarifi Yapılışı

  1. Su ve margarini margarin eriyene kadar kaynatın üzerine 1 bardak unu ilave edin yarım dakika pişirin.
  2. Ocaktan alın ılıyınca önce 2 yumurta kırın çırpın hamur kıvamına gelince 2 yumurta daha kırın toplam 4 yumurta kırdığınız hamuru içine çırpın .
  3. Kıvam alınca cevizden küçük fındıktan büyük hamurları aralıklı olarak tepsiye dizin 180* derece önceden ısıtılmış fırında 35 dakika üzeri kızarana kadar pişirin ( püf noktası tam pişmeden fırını açmayın söner içi hamur olur)
  4. Fırından çıkardığınız profiterol hamurlarını ortadan bölüp kremasını doldurun kreması için 1 paket hazır kremayı tarife göre hazırlayın.
  5. 1 paket krem şantiyide tarife göre hazırlayıp ikisini karıştırın üzeri için 1 paket çikolata sos u tarife göre yapın üzerine dökün afiyetler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder