En Pratik Tam Kıvamında Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- Yarım paket margarin (125 gr)
- 1 su bardağı un
- 4 yumurta
Üzeri için;
- 1 paket çikolata sosu
İç kreması için;
- 1 paket pasta kreması
- 1 paket krem şanti
En Pratik Tam Kıvamında Profiterol Tarifi Yapılışı
- Su ve margarini margarin eriyene kadar kaynatın üzerine 1 bardak unu ilave edin yarım dakika pişirin.
- Ocaktan alın ılıyınca önce 2 yumurta kırın çırpın hamur kıvamına gelince 2 yumurta daha kırın toplam 4 yumurta kırdığınız hamuru içine çırpın .
- Kıvam alınca cevizden küçük fındıktan büyük hamurları aralıklı olarak tepsiye dizin 180* derece önceden ısıtılmış fırında 35 dakika üzeri kızarana kadar pişirin ( püf noktası tam pişmeden fırını açmayın söner içi hamur olur)
- Fırından çıkardığınız profiterol hamurlarını ortadan bölüp kremasını doldurun kreması için 1 paket hazır kremayı tarife göre hazırlayın.
- 1 paket krem şantiyide tarife göre hazırlayıp ikisini karıştırın üzeri için 1 paket çikolata sos u tarife göre yapın üzerine dökün afiyetler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder