15 Aralık 2020 Salı

Tramisu Tarifi

 

Tramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kedidili bisküvi

Kedidilini ıslamak için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı nescafe
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Muhallebi için;

  • 4,5 su bardağı süt
  • 4,5 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta sarısı
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 200 gram labne peyniri

Tramisu Tarifi Yapılışı

  1.  Labne peyniri ve tereyağı hariç tüm muhallebi malzemelerini tencereye alıp iyice karıştırıp ocağa alıyoruz.
  2. İlk sıcaklık çıktıktan sonra labne ve tereyağını da ekleyip karıştırıyoruz muhallebimiz böylece hazır.
  3. Kuplarımızın dibine önce muhallebiden daha sonra ısladığımız kedidili bisküvilerinden sonra üst kata yine muhallebi döküyoruz.
  4. Tatlılarımız soğuduktan sonra kakao serpip dilediğimiz şekilde servis yapıyoruz.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder