Tramisu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kedidili bisküvi
Kedidilini ıslamak için;
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı nescafe
- 1 tatlı kaşığı şeker
Muhallebi için;
- 4,5 su bardağı süt
- 4,5 yemek kaşığı un
- 2 yumurta sarısı
- 10 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 200 gram labne peyniri
Tramisu Tarifi Yapılışı
- Labne peyniri ve tereyağı hariç tüm muhallebi malzemelerini tencereye alıp iyice karıştırıp ocağa alıyoruz.
- İlk sıcaklık çıktıktan sonra labne ve tereyağını da ekleyip karıştırıyoruz muhallebimiz böylece hazır.
- Kuplarımızın dibine önce muhallebiden daha sonra ısladığımız kedidili bisküvilerinden sonra üst kata yine muhallebi döküyoruz.
- Tatlılarımız soğuduktan sonra kakao serpip dilediğimiz şekilde servis yapıyoruz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder