Enfes Somon Füme Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram kaya tuzu
- 100 gram şeker
- 1 tatlı kaşığı karabiber- iri çekim
- Karabiber
Enfes Somon Füme Tarifi Yapılışı
- Balığı yıkayıp kuruluyoruz ve bütün kılçıklarını temizliyoruz.
- Tuz, şeker ve karabiberi karıştırıyoruz.
- Balığı ızgaranın üzerine, derisi alta gelecek şekilde yerleştirip üzerini tuz karışımımız ile tamamen kaplıyoruz.
- Kapağını kapatıp 24 saat buzdolabında bekletiyoruz.
- 24 saat sonra balık bütün fazla suyunu atmış ve tuz ile pişmiş olacak.
- Balığımızı nazikçe akan soğuk suyun altında yıkıyoruz ve iyice kuruluyoruz.
- Kabımızı da yıkayıp kuruladıktan sonra balığımızı ızgaranın üzerine aynı şekilde yerleştirip 24 saat daha bekletiyoruz. Sonra da tütsülüyoruz. Eğer tütsüleme tabancanız varsa aynı kapta yapabilirsiniz harika oluyor. Ama talaşı yakacaksanız; yanmayan ve az da olsa oluşacak ısıdan etkilenmemesi için büyük bir kap seçmekte fayda var.
- Tütsüleme sonrası 24 saat daha buzdolabında bekletip, çok keskin bir bıçak ile verev şekilde ince ince dilimliyoruz.
Fazlasını vakumlu poşetlerde dondurucuda uzun süre saklayabilirsiniz soğuk tütsüleme süreleri: az: 15 dk (léger) orta: 30 dk (moyen) çok: 1 saat (intense)
Not: tütsüleme talaşları reçinesiz-sert ağaçlardan olmalı; meşe-kiraz-akçaağaç.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder