16 Aralık 2020 Çarşamba

Enfes Somon Füme Tarifi

 

Enfes Somon Füme Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kaya tuzu
  • 100 gram şeker
  • 1 tatlı kaşığı karabiber- iri çekim
  • Karabiber

Enfes Somon Füme Tarifi Yapılışı


  1. Balığı yıkayıp kuruluyoruz ve bütün kılçıklarını temizliyoruz.
  2. Tuz, şeker ve karabiberi karıştırıyoruz.
  3. Balığı ızgaranın üzerine, derisi alta gelecek şekilde yerleştirip üzerini tuz karışımımız ile tamamen kaplıyoruz.
  4. Kapağını kapatıp 24 saat buzdolabında bekletiyoruz.
  5. 24 saat sonra balık bütün fazla suyunu atmış ve tuz ile pişmiş olacak.
  6. Balığımızı nazikçe akan soğuk suyun altında yıkıyoruz ve iyice kuruluyoruz.
  7. Kabımızı da yıkayıp kuruladıktan sonra balığımızı ızgaranın üzerine aynı şekilde yerleştirip 24 saat daha bekletiyoruz. Sonra da tütsülüyoruz. Eğer tütsüleme tabancanız varsa aynı kapta yapabilirsiniz harika oluyor. Ama talaşı yakacaksanız; yanmayan ve az da olsa oluşacak ısıdan etkilenmemesi için büyük bir kap seçmekte fayda var.
  8. Tütsüleme sonrası 24 saat daha buzdolabında bekletip, çok keskin bir bıçak ile verev şekilde ince ince dilimliyoruz.

Fazlasını vakumlu poşetlerde dondurucuda uzun süre saklayabilirsiniz soğuk tütsüleme süreleri: az: 15 dk (léger) orta: 30 dk (moyen) çok: 1 saat (intense)

Not: tütsüleme talaşları reçinesiz-sert ağaçlardan olmalı; meşe-kiraz-akçaağaç.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder