16 Aralık 2020 Çarşamba

Buzluk Kurabiyesin Tarifi

 

Buzluk Kurabiyesin Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • Yarım paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 2 su bardağı un (kontrollü olalım, yumurta büyüklüğüne ve unun cinsine göre değişebilir )

Buzluk Kurabiyesin Tarifi Yapılışı

Sizlere çok güzel bir kurabiye tarifi vereceğim. Misafirler için hazır buzlukta bulundurabileceğiniz, hemen pişirebileceğiniz çoook lezzetli bir tarif.

2 ölçü yapmanızı tavsiye ederim çünkü hemen bitecek tadı damağınızda kalacaktır😃.

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağın içine yumurtaları alalım ve güzelce çırpalım.
  2. Homojen hale gelince pudra şekeri su vanilya ve tarçını ilave edip çırpmaya devam edelim.
  3. Homojen bir karışım elde ettiğimizde yavaş yavaş unu eklemeye başlayalım.
  4. 1 su bardağı kadar un ekleyelim ve kabartma tozunu ekleyelim.
  5. Kıvam bulana dek un ilave etmeye devam edelim.
  6. Ele yapışmayan bir hamur olacak ama çok da sert olmamalı.
  7. Un eklemesi bittiğin de damla çikolataları ekleyelim.
  8. Bu aşamadan sonra çikolata ve arzuya göre ceviz ekleyelim.
  9. Çikolata erime yapacağından hızlıca karıştıralım fazla yoğurmayalım.
  10. Strecin içine alıp rulo şekli verelim. Buzluğa koyalım.
  11. 20 dakika bu şekilde buzlukta kalsın. Çıkarıp dilimlere ayıralım ve yağlanmış tepsiye dizelim. 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika kontrollü pişirelim.
  12. Dilerseniz rulo şekilde buzlukta kalabilir.
  13. İhtiyaç duyduğunuzda dilimleyip pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun 😋.

Su bardağı ölçüm 200 gram.

Çay bardağı ölçüm 100 gram.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder