Erzurum Yöresinden Ayran Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram yoğurt
- 1.5 su bardağı buğday
- 1 çay bardağı nohut
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- Nane
- Tuz
- Sıvı yağ
- 1 su bardağı su
Erzurum Yöresinden Ayran Çorbası Tarifi Yapılışı
- Buğday ve nohuttu önceden kaynatalım.
- Yumurta ile unu tencerede karıştıralım.
- Sonra yoğurdu ekleyip iyice karıştıralım ocağa alalım 1 su bardağı su ekleyip karıştıralım (kaynayana kadar karıştıracağız kesilmemesi için ).
- Buğday ve nohutluda ekleyelim karıştırmaya devam edelim.
- Ayrı bir tavada sıvı yağ ve naneyi pişirelim.
- Çorba kaynamaya başlayınca naneyi dökelim içerisine karıştırma işlemini bırakalım 15 dk da öyle pişsin. Afiyet olsun:).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder