14 Aralık 2020 Pazartesi

Erzurum Yöresinden Ayran Çorbası Tarifi

 

Erzurum Yöresinden Ayran Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram yoğurt
  • 1.5 su bardağı buğday
  • 1 çay bardağı nohut
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • Nane
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • 1 su bardağı su

Erzurum Yöresinden Ayran Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Buğday ve nohuttu önceden kaynatalım.
  2. Yumurta ile unu tencerede karıştıralım.
  3. Sonra yoğurdu ekleyip iyice karıştıralım ocağa alalım 1 su bardağı su ekleyip karıştıralım (kaynayana kadar karıştıracağız kesilmemesi için ).
  4. Buğday ve nohutluda ekleyelim karıştırmaya devam edelim.
  5. Ayrı bir tavada sıvı yağ ve naneyi pişirelim.
  6. Çorba kaynamaya başlayınca naneyi dökelim içerisine karıştırma işlemini bırakalım 15 dk da öyle pişsin. Afiyet olsun:).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder