14 Aralık 2020 Pazartesi

Köfteli Sebzeli Pilav Tarifi

 

Köfteli Sebzeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 300 gram kıyma
  • 1  su bardağından bir parmak eksik galeta unu(200ml)
  • 1  buçuk çay kaşığı tuz
  •  1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1  soğan rendelenmiş
  • 2  diş sarımsak rendelenmiş
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta

Pilav için;

  • 1 buçuk su bardağı pirinç
  • 3  su bardağı kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım sarı kapya biber
  • Yarım yeşil kapya biber
  • Yarım çay bardağı haşlanmış (konserve)mısır
  • Bir tane havuç

Köfteli Sebzeli Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Köfte için bütün malzemeleri yoğurup iki saat dinlendirin ve misket şeklinde elinizle yuvarlayıp şekillendirin.
  2. Kızgın yağda kızartın.
  3. Pilav için ; sıvıyağda havuç, biber, mısır ı güzelce bir iki dakika kavurun sonra tereyağı ve pirinci ekleyip 5 dakika kavurun .
  4. Kısık ateşte sonra tuzunu  ekleyin ve kaynamış üç su bardağı suyu ekleyin tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin.
  5. Pilav pişince tencerenin kapağını açıp buharını uçurun.
  6. Sonra pilavı karıştırın tencerenizi kapatın pilavınızı dışlandırın 10 dakika sonra kek kalıbına döküp ters çevirin  üzerine köfteleri yerleştirin afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder