Köfteli Sebzeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 300 gram kıyma
- 1 su bardağından bir parmak eksik galeta unu(200ml)
- 1 buçuk çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 soğan rendelenmiş
- 2 diş sarımsak rendelenmiş
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yumurta
Pilav için;
- 1 buçuk su bardağı pirinç
- 3 su bardağı kaynar su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım sarı kapya biber
- Yarım yeşil kapya biber
- Yarım çay bardağı haşlanmış (konserve)mısır
- Bir tane havuç
Köfteli Sebzeli Pilav Tarifi Yapılışı
- Köfte için bütün malzemeleri yoğurup iki saat dinlendirin ve misket şeklinde elinizle yuvarlayıp şekillendirin.
- Kızgın yağda kızartın.
- Pilav için ; sıvıyağda havuç, biber, mısır ı güzelce bir iki dakika kavurun sonra tereyağı ve pirinci ekleyip 5 dakika kavurun .
- Kısık ateşte sonra tuzunu ekleyin ve kaynamış üç su bardağı suyu ekleyin tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin.
- Pilav pişince tencerenin kapağını açıp buharını uçurun.
- Sonra pilavı karıştırın tencerenizi kapatın pilavınızı dışlandırın 10 dakika sonra kek kalıbına döküp ters çevirin üzerine köfteleri yerleştirin afiyetle yiyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder