11 Aralık 2020 Cuma

Fincan Tatlısı Nasıl Yapılır?

 

Fincan Tatlısı Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 2 kahve fincanı tepeleme un
  • 2,5 kahve fincanı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin

Süslemek İçin;

  • Hindistan cevizi tozu
  • Çikolata

Fincan Tatlısı Nasıl Yapılır? Yapılışı

  1. Fincan tatlısı için; ilk olarak süt, un ve şeker, tencerede iyice koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.
  2. Ocaktan aldığımızda vanilya ve margarin eklenir ve iyice çırparak karıştırılır.
  3. Kahve fincanlarının içlerini ıslatarak, muhallebi doldurulur. Fincanlar ıslatılmaz ise, kalıp şeklinde çıkartamazsınız.
  4. Tatlımız soğuduktan sonra, buzdolabında 3-4 saat bekletilir.
  5. Tatlıları fincandan çıkarırken, kenarlarından hava almasını sağlayarak ters çevirip fincan sallanır.
  6. Kalıp gibi düşen fincan tatlısı, Hindistan cevizine bulanıp dilendiği gibi süslenir.

Fincan tatlısı tarifimi deneyeceklere, afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder