11 Aralık 2020 Cuma

Tas Kebabı (İnanılmaz Lezzetli) Tarifi

 

Tas Kebabı (İnanılmaz Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 3 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • 2.5 su bardağı sıcak su
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Tas Kebabı (İnanılmaz Lezzetli) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle etlerimizi önceden haşlayalım üzerini geçecek kadar su ilave edelim suyunu çekip piştikten sonra bir kenara bırakalım.
  2. Başka bir tencereye sıvı yağ ekleyelim yemeklik doğradığımız soğanlarımızı ekleyelim ve karıştıralım soğanlarımız pembeleştikten sonra biberlerimizi de ekleyelim ve karıştıralım.
  3. Biberler yumuşadıktan sonra kabuğunu soyduğumuz domatesimizi ve küçük küçük doğradığımız sarımsaklarımızı da ekleyelim ve iyice kavuralım.
  4. Sonra salçayı, baharatlarımızı tuzumuzu ve suyunu ilave edelim ve karıştıralım. Kaynayan salçalı suyumuza etlerimizi de ilave edelim ve 10 dk daha pişirelim.
  5. Patateslerimizi ve havucumuzu soyup küp küp doğrayalım ve kızartalım.
  6. Yemeğimiz kaynadıktan sonra kızarttığımız patates ve havucumuzu da ilave edelim ve 5 dk bu şekilde kaynatalım ve altını kapatalım. Sıcak sıcak servis edelim afiyet olsun 😊Not : eğer suyu az olursa su ilavesi yapabilirsiniz 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder