Tas Kebabı (İnanılmaz Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 3 adet sivri biber
- 3 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- 2.5 su bardağı sıcak su
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- Sıvı yağ
Tas Kebabı (İnanılmaz Lezzetli) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle etlerimizi önceden haşlayalım üzerini geçecek kadar su ilave edelim suyunu çekip piştikten sonra bir kenara bırakalım.
- Başka bir tencereye sıvı yağ ekleyelim yemeklik doğradığımız soğanlarımızı ekleyelim ve karıştıralım soğanlarımız pembeleştikten sonra biberlerimizi de ekleyelim ve karıştıralım.
- Biberler yumuşadıktan sonra kabuğunu soyduğumuz domatesimizi ve küçük küçük doğradığımız sarımsaklarımızı da ekleyelim ve iyice kavuralım.
- Sonra salçayı, baharatlarımızı tuzumuzu ve suyunu ilave edelim ve karıştıralım. Kaynayan salçalı suyumuza etlerimizi de ilave edelim ve 10 dk daha pişirelim.
- Patateslerimizi ve havucumuzu soyup küp küp doğrayalım ve kızartalım.
- Yemeğimiz kaynadıktan sonra kızarttığımız patates ve havucumuzu da ilave edelim ve 5 dk bu şekilde kaynatalım ve altını kapatalım. Sıcak sıcak servis edelim afiyet olsun 😊Not : eğer suyu az olursa su ilavesi yapabilirsiniz 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder