Fırında Bütün Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patates
- 3 adet havuç
- 9-10 arpacık soğan
- Tuz
- Kekik
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2kg bütün tavuk
- 1 tatlı kaşığı un
- 2-3 tane defne yaprağı
Sosu İçin;
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
Fırında Bütün Tavuk Tarifi Yapılışı
Fırında bütün tavuk nasıl pişirilir?
- İlk olarak ikiye kesilen patatesler, iri iri doğranmış havuçlar, arpacık soğan derin bir kap içerisine alınır.
- Ardından üzerine tuz, kekik, zeytinyağı dökülerek güzelce harmanlanır.
- Tavuk yıkanır, varsa tüyleri tütsülenir yoksa kağıt havlu ile kurulanır.
- Fırın torbası alınır, içerisine un konularak poşetin içerisine yayılır. Kalan fazla un bir kaba alınır.
- Pişerken açılmaması için tavuğun butları çapraz olacak şekilde güzelce bağlanır. Kanatları ise kürdan ile sabitlenir. Kürdanın fazlası kırılır.
- Tavuk fırın torbasına alınır ve etrafında boş kalan yerlere sebzeler yerleştirilir.
- Defne yaprakları da eklenerek poşetin ağzı içerisinden çıkan bağlama klipsi ile bağlanır. Poşetin üzerine kürdan ile delikler açılır.
- Daha sonra 200°C fırında 70 dakika pişmeye bırakılır. Tavuğumuz fırın torbasında kendi suyu ve buharı ile piştiğinde daha kısa sürede pişecek ve yumuşacık olacaktır.
- Tavuk pişerken bir kasede sos malzemeleri karıştırılır.
- Sürenin sonunda tavuk poşetten çıkartılır. Hazırlanan sos fırça yardımı ile pişen tavuğun üzerine sürülür. Böylelikle tavuğun üzeri daha parlak ve derisi çıtır çıtır olacaktır.
- Fazla bekletilmeden tavuk tekrar fırına sürülür, 15-20 dakika daha üzerinin kızarması için pişmeye bırakılır.
- Beraberinde pişen sebzeler ve dereotu ile birlikte servis tabağına alarak servis edebilirsiniz. Fırında bütün tavuk tarifini deneyeceklere şimdiden afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder