31 Aralık 2020 Perşembe

Yemelere Doyamayacağınız Kestaneli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Yemelere Doyamayacağınız Kestaneli Bulgur Pilavı Tarifi  İçin Malzemeler

  • 50 g tereyağı
  • 1 adet soğan
  • Yarım kahve fincanı kuş üzümü
  • 1 kase haşlanmış ve kabukları soyulmuş kestane
  • 2 su bardağı bulgur
  • 500 ml tavuk suyu
  • tuz
  • Tarçın
  • 1 tutam maydanoz

Yemelere Doyamayacağınız Kestaneli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1.  Uygun bir tencereye tereyağını alalım ve eritelim.
  2. Soğanımızı yemeklik doğrayalım ve eriyen yağımızın üzerine ekleyerek pembeleşene kadar kavuralım.
  3. Üzerine kuş üzümü, haşlanmış ve kabukları soyulmuş kestaneyi ekleyerek karıştıralım.
  4. Bulgurumuzu da ekleyelim ve karıştıralım.
  5. Tavuk suyunu ilave edelim, tuzunu ekleyip karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım.
  6. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  7. Ocağı kapattıktan sonra kağıt havlu koyalım ve tencerenin kapağını kapatarak demlenmeye bırakalım.
  8. 10 dakika kadar demlenen pilavımızın üzerine 1 çay kaşığı tarçını ekelim ve karıştıralım.
  9. Maydanozumuzu ince ince kıyalım ve pilavımıza ekleyip tekrar karıştıralım. Pilavımız servise hazır. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder