16 Aralık 2020 Çarşamba

Gerçek Bolu Kubbealtı Yoğurtlu Gözleme Tarifi

 

Gerçek Bolu Kubbealtı Yoğurtlu Gözleme Tarifi Bayılcaksınız İçin Malzemeler

  • 1 taze yufka
  • Yoğurt
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak (1′ i yoğurt için)
  • 1 çay bardağı et suyu veya normal su
  • Tereyağ
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

İç harcı için;

  • 1 orta boy haşlanmış patates
  • Kımızı toz biber
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için;

  • Nane, pul biber

Gerçek Bolu Kubbealtı Yoğurtlu Gözleme Tarifi Bayılcaksınız Yapılışı


  1. Yufkanın sağ ve solundan taban yapmak için dörder parmak kalınlığında kesiyoruz.
  2. İç harcımız için haşlanmış patatesimizi çatal ile eziyoruz ve içerisine kırmızı toz biber, karabiber ve tuzumuzu ekliyoruz.
  3. İç harç olarak istediğinizi kullanabilirsiniz ama ben patatesli yapmayı tercih ettim.
  4. Hazırladığımız iç harcımızı yufkaya ekliyoruz.
  5. Yufkayı katlıyoruz. Tavayı ısıtıp tereyağı ekliyoruz.
  6. Gözlememizi altın sarısı olasıya kadar çift taraflı kızartıyoruz.
  7. Bir yandan küçük bir sos tenceresine 1 yemek kaşığı yarım tatlı kaşığı biber ve domates salçası ekliyoruz kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  8. Sarımsağımızı ekleyip 1-2 dakika daha kavuruyoruz varsa et suyu ekliyoruz et suyu yoksa normal su ekleyebilirsiniz.
  9. Pul biber, kırmızı toz biber, karabiber ve tuz ekliyoruz 5-6 dakika kaynatıyoruz.
  10. Gözlememizi küçük küçük kesiyoruz üzerine sarımsaklı yoğurt döküp son olarak hazırladığımız sostan bolca gezdiriyoruz.
  11. Son olarak nane ve pul biberle süslüyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder