Pirinçsiz Karnıyarık ️ Tarifi İçin Malzemeler
- 9 adet orta boy patlıcan
- Yarım kilo kıyma
- 1 adet büyük kuru soğan
- 1 adet domates rendesi
- 2 adet domates (üzerini süslemek için)
- 4 adet sivri biber (üzerini süslemek için)
- 1 diş sarımsak
- 1 çay bardağı maydanoz
- 1 çay kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Sıvı yağ
Sos için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı su
Pirinçsiz Karnıyarık ️ Tarifi Yapılışı
- ~Patlıcanları yıkayalım.
- ~Alacalı şeklinde kabuğunu soyalım.
- ~ Tuzlu suda yarım saat bekletelim (acısı çıksın).
- ~Tencereye biraz yağ alalım kızdıktan sonra yemeklik doğranmış olan kuru soğanı ve sarımsağı pembeleşene kadar pişirelim.
- ~Kıymayı pembeleşen soğanın içine koyup kavuralım.
- ~ Domates salçasını ve domates rendesini tereyağı ekleyelim.
- ~Domates suyunu çekince baharatları tuzu maydanozu ekleyelim 2 dk daha piştikten sonra ocağın altını kapatın.
- ~Alacalı soyduğumuz patlıcanları güzelce kurulayıp kızartalım.
- ~Tepsiye alalım.
- ~Kızaran patlıcanların içini açıp kıyma harcını dolduralım.
- ~ Üzerini domates ve biberle süsleyelim.
- ~ Sosumuzu hazırlayıp karnıyarıkların üzerine dökelim.
- ~ Önceden ısıtılmış fırında 180°derecede domates biber kızarana kadar pişirelim.
Afiyet şeker bal şifa olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder