16 Aralık 2020 Çarşamba

Pirinçsiz Karnıyarık ️ Tarifi

 

Pirinçsiz Karnıyarık ️ Tarifi İçin Malzemeler

  • 9 adet orta boy patlıcan
  • Yarım kilo kıyma
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 1 adet domates rendesi
  • 2 adet domates (üzerini süslemek için)
  • 4 adet sivri biber (üzerini süslemek için)
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı maydanoz
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Sıvı yağ

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su

Pirinçsiz Karnıyarık ️ Tarifi Yapılışı

  1. ~Patlıcanları yıkayalım.
  2. ~Alacalı şeklinde kabuğunu soyalım.
  3. ~ Tuzlu suda yarım saat bekletelim (acısı çıksın).
  4. ~Tencereye biraz yağ alalım kızdıktan sonra yemeklik doğranmış olan kuru soğanı ve sarımsağı pembeleşene kadar pişirelim.
  5. ~Kıymayı pembeleşen soğanın içine koyup kavuralım.
  6. ~ Domates salçasını ve domates rendesini tereyağı ekleyelim.
  7. ~Domates suyunu çekince baharatları tuzu maydanozu ekleyelim 2 dk daha piştikten sonra ocağın altını kapatın.
  8. ~Alacalı soyduğumuz patlıcanları güzelce kurulayıp kızartalım.
  9. ~Tepsiye alalım.
  10. ~Kızaran patlıcanların içini açıp kıyma harcını dolduralım.
  11. ~ Üzerini domates ve biberle süsleyelim.
  12. ~ Sosumuzu hazırlayıp karnıyarıkların üzerine dökelim.
  13. ~ Önceden ısıtılmış fırında 180°derecede domates biber kızarana kadar pişirelim.

Afiyet şeker bal şifa olsun ❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder