Gingerbread House (Kurabiye Ev) Tarifi İçin Malzemeler
Kurabiyesi için;
- 150gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1/2 (yarım) su b. toz şeker
- 1 yumurta sarısı (beyazını ayırın lazım olacak)
- 1/2 (yarım) çay bardağı pekmez
- 1 çorba kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı zencefil
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Royal ıcıng için;
- 1 yumurta beyazı
- 1.5 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı limon suyu
Süslemesi için;
- Lolipop
- Jelibon
- Pasta süsleri
Gingerbread House (Kurabiye Ev) Tarifi Yapılışı
- Tereyağı ve şekeri çırpıyoruz krema gibi olunca yumurta ve pekmezi ekleyip çırpıyoruz
- Sonra kuru malzemeleri eleyip ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Yuvarlak hale geldiğinde hamur streç filme sarıp buz dolabında bekletiyoruz 15 dakika.
- Hamurumuz soğurken royal ıcıngi yapalım.
- Yumurtayı biraz çırpalım sonra pudra şekerini yavaş yavaş ekleyelim .
- Kıvam aldıktan sonra limon suyu ekleyelim parlaklık verecek çırpıcıyı havaya kaldırdığınızda havada asılı kalıyorsa olmuştur.
- Bir kağıttan ev şablonu çıkartalım internetten de bakabilirsiniz isterseniz kurabiyeyi iki yağlı kağıt arasında bir merdane yardımıyla açalım.
- Çok ince olmasın yoksa piştikten sonra kırılabilir.
- Cam açtıktan sonra eve o kısımlara jelibon ve lolipop kırıp koyabilirsiniz ve fırında pişerken eriyecek zaten çıktıktan sonra yumuşak oluyor .
- Soğuyunca cam gibi olacak endişelenmeyin. Şekilleri kesip tepsiye alalım. Fırını 180° derece ısıtalım 12 dakika pişirelim.
- Kurabiyeler piştikten sonra soğumalarını bekleyelim ve sonra birbirine değdikleri kısımlarına royal içing sıkalım ve birbirlerine tutturalım .
- Destek için yanlarına bardak koyabiliriz. Süslemesi sizin hayal gücünüz.
Afiyet olsun. 🏠🏡.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder