12 Aralık 2020 Cumartesi

Gingerbread House (Kurabiye Ev) Tarifi

 

Gingerbread House (Kurabiye Ev) Tarifi İçin Malzemeler

Kurabiyesi için;

  • 150gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1/2 (yarım) su b. toz şeker
  • 1 yumurta sarısı (beyazını ayırın lazım olacak)
  • 1/2 (yarım) çay bardağı  pekmez
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 2.5 su bardağı  un
  • 1 paket kabartma tozu

Royal ıcıng için;

  • 1 yumurta beyazı
  • 1.5 su bardağı  pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı  limon suyu

Süslemesi için;

  • Lolipop
  • Jelibon
  • Pasta süsleri

Gingerbread House (Kurabiye Ev) Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı ve şekeri çırpıyoruz krema gibi olunca yumurta ve pekmezi ekleyip çırpıyoruz
  2. Sonra kuru malzemeleri eleyip ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  3. Yuvarlak hale geldiğinde hamur streç filme sarıp buz dolabında bekletiyoruz 15 dakika.
  4. Hamurumuz soğurken royal ıcıngi yapalım.
  5. Yumurtayı biraz çırpalım sonra pudra şekerini yavaş yavaş ekleyelim .
  6. Kıvam aldıktan sonra limon suyu ekleyelim parlaklık verecek çırpıcıyı havaya kaldırdığınızda havada asılı kalıyorsa olmuştur.
  7. Bir kağıttan ev şablonu çıkartalım internetten de bakabilirsiniz isterseniz kurabiyeyi iki yağlı kağıt arasında bir merdane yardımıyla açalım.
  8. Çok ince olmasın yoksa piştikten sonra kırılabilir.
  9. Cam açtıktan sonra eve o kısımlara jelibon ve lolipop kırıp koyabilirsiniz ve fırında pişerken eriyecek zaten çıktıktan sonra yumuşak oluyor .
  10. Soğuyunca cam gibi olacak endişelenmeyin. Şekilleri kesip tepsiye alalım. Fırını 180° derece ısıtalım 12 dakika pişirelim.
  11. Kurabiyeler piştikten sonra soğumalarını bekleyelim ve sonra birbirine değdikleri kısımlarına royal içing sıkalım ve birbirlerine tutturalım .
  12. Destek için yanlarına bardak koyabiliriz. Süslemesi sizin hayal gücünüz.

Afiyet olsun. 🏠🏡.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder