12 Aralık 2020 Cumartesi

Zeytinli Açma Tarifi

 

Zeytinli Açma Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı ( sarıları üzerine)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 paket kuru maya veya bir paket yaş maya (1 yaş 1 kuru maya da oluyor)
  • 7 su bardağı un

İçi için:

  • Zeytin ezmesi
  • Sıvı yağ

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Zeytinli Açma Tarifi Yapılışı

  1. Ilık süt sıvı yağ maya şeker tuz yumurta akları karıştırılır.
  2. Sonra yavaş yavaş un eklenerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edilir ve üzerini kapatılarak yarım saat mayalandırılır.
  3. Ben zeytin ezmesini kendim yapıyorum.
  4. 1 kase zeytini robotta az zeytinyağı ile ezerek.
  5. Mayalanan hamuru alalım. 7 bezeye bölelim. 1 bezeyi unla açarak 1. 5 yemek kaşığı yağ dökelim.
  6. Üzerine de zeytin ezmesini sürüp hamuru rulo haline getirelim.
  7. Hamuru çeke çeke uzatalım ve ikiye bölüp kıvıra kıvıra büzelim ve birleştirip tepsiye dizelim.
  8. Bu şekilde bitirip yarım saat tepsi mayası yapalım.
  9. Tepsi mayası ardından üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim ve 200 derece fırında 15 dk kadar pişene kadar pişirelim.

Afiyetler olsun, 🙂😋.

15 adet çıktı ;).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder