Zeytinli Açma Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta akı ( sarıları üzerine)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 paket kuru maya veya bir paket yaş maya (1 yaş 1 kuru maya da oluyor)
- 7 su bardağı un
İçi için:
- Zeytin ezmesi
- Sıvı yağ
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Zeytinli Açma Tarifi Yapılışı
- Ilık süt sıvı yağ maya şeker tuz yumurta akları karıştırılır.
- Sonra yavaş yavaş un eklenerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edilir ve üzerini kapatılarak yarım saat mayalandırılır.
- Ben zeytin ezmesini kendim yapıyorum.
- 1 kase zeytini robotta az zeytinyağı ile ezerek.
- Mayalanan hamuru alalım. 7 bezeye bölelim. 1 bezeyi unla açarak 1. 5 yemek kaşığı yağ dökelim.
- Üzerine de zeytin ezmesini sürüp hamuru rulo haline getirelim.
- Hamuru çeke çeke uzatalım ve ikiye bölüp kıvıra kıvıra büzelim ve birleştirip tepsiye dizelim.
- Bu şekilde bitirip yarım saat tepsi mayası yapalım.
- Tepsi mayası ardından üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim ve 200 derece fırında 15 dk kadar pişene kadar pişirelim.
Afiyetler olsun, 🙂😋.
15 adet çıktı ;).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder