Güveçte Patates Püreli Tavuk Sote (Beşamel Sos Eşliğinde) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk gögsü
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- Mantar (isteğe göre)
- 2 adet orta boy patates
Beşamel sos için
- 1.5 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- İsteğe bağlı kaşar rendesi
Güveçte Patates Püreli Tavuk Sote (Beşamel Sos Eşliğinde) Tarifi Yapılışı
- Öncelikler patatesimizi soyup yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Tavuk göğsümüzü sotelik doğrayıp tavayı alıp suyu çıkana kadar soteliyoruz.
- Soğanı ekleyip pişirmeye devam ediyoruz ardından biber ve mantar son olarak baharatlarımızı atıp kapatıyoruz.
- Patateslerimize tuz ve az miktarda terayağ ekleyerek eziyoruz püre haline getiriyoruz.
- Güveç kapımıza ilk olarak patates püresini yayıyoruz ardından tavuk soteyi ekliyoruz eşit miktarda son olarak beşamel sosumuzu yapıyoruz.
- Tereyağına unu katıp kokusu çıkana kadar sürekli karıştırıyoruz ardından azar azar karıştırarak sütü ilave ediyoruz kıvam alınca tuz karabiber isteğe bağlı bir avuç kaşar peyniri ilave edip altını kapatıyoruz .
- Güveçleri kapatacak şekilde üstüne döküp 180 derecelik fırına fırınlıyoruz.
Püf noktası ;fırın tepsisine güveçleri koymadan tepsiye yarıya kadar su koyalım üstü kızarana kadar pişirelim afiyet olsun:).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder