14 Aralık 2020 Pazartesi

Güveçte Patates Püreli Tavuk Sote (Beşamel Sos Eşliğinde) Tarifi

 

Güveçte Patates Püreli Tavuk Sote (Beşamel Sos Eşliğinde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk gögsü
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • Mantar (isteğe göre)
  • 2 adet orta boy patates

Beşamel sos için

  • 1.5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • İsteğe bağlı kaşar rendesi

Güveçte Patates Püreli Tavuk Sote (Beşamel Sos Eşliğinde) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikler patatesimizi soyup yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  2. Tavuk göğsümüzü sotelik doğrayıp tavayı alıp suyu çıkana kadar soteliyoruz.
  3. Soğanı ekleyip pişirmeye devam ediyoruz ardından biber ve mantar son olarak baharatlarımızı atıp kapatıyoruz.
  4. Patateslerimize tuz ve az miktarda terayağ ekleyerek eziyoruz püre haline getiriyoruz.
  5. Güveç kapımıza ilk olarak patates püresini yayıyoruz ardından tavuk soteyi ekliyoruz eşit miktarda son olarak beşamel sosumuzu yapıyoruz.
  6. Tereyağına unu katıp kokusu çıkana kadar sürekli karıştırıyoruz ardından azar azar karıştırarak sütü ilave ediyoruz kıvam alınca tuz karabiber isteğe bağlı bir avuç kaşar peyniri ilave edip altını kapatıyoruz .
  7. Güveçleri kapatacak şekilde üstüne döküp 180 derecelik fırına  fırınlıyoruz.

Püf noktası ;fırın tepsisine güveçleri koymadan tepsiye yarıya kadar su koyalım üstü kızarana kadar pişirelim afiyet olsun:).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder