16 Aralık 2020 Çarşamba

Havuç Dilim Çıtır Baklava Tarifi

 

Havuç Dilim Çıtır Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 adet baklavalık yufka
  • 2 su bardağı ince kıyılmış ceviz
  • 150 gram margarin yada tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Yarım limon

Havuç Dilim Çıtır Baklava Tarifi Yapılışı

  1. Borcamın altına yufkaları koyalım ve ölçüsü kadar keselim.
  2. Margarin ve sıvı yağ ocakta eritelim. Borcamın alt tabanını yağlayalım ve yuvarlak yufkadan bir tane koyup yağlayalım.
  3. Aralarda kesik parçaları kullanalım. Yuvarlak yufkaların 6 adeti bitene kadar ve kenardan çıkan parçaların yarısı bitene kadar her katta fırça yardımıyla yağlayarak bitirelim.
  4. Ortası için cevizi eşit şekilde serpelim. Diğer yufkaları da aynı şekilde bitirelim.
  5. Şekli için ilk önce dörde bölelim. Her parçayı da dörde bölelim.
  6. Toplamda 16 dilim olacak. Dilimledikten sonra kalan yağı üzerine dökelim.
  7. Şerbetini kaynatalım kaynayınca limonu sıkalım çok koyuda değil çok suluda kontrollü kaynatalım.
  8. 170 derecede yaklaşık 1 saat pişirelim. Tabi kontrollü olalım alt üstü tam kızarınca çıkaralım.
  9. Püf noktası iyi pişmesi ve şerbetin orta kıvamlı olması.
  10. Şerbet sıcak, tatlının ilk sıcağı çıkınca dökelim. İkisi de sıcak olacak.

Afiyet olsun 😋❤️🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder