Havuç Dilim Çıtır Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 12 adet baklavalık yufka
- 2 su bardağı ince kıyılmış ceviz
- 150 gram margarin yada tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- Yarım limon
Havuç Dilim Çıtır Baklava Tarifi Yapılışı
- Borcamın altına yufkaları koyalım ve ölçüsü kadar keselim.
- Margarin ve sıvı yağ ocakta eritelim. Borcamın alt tabanını yağlayalım ve yuvarlak yufkadan bir tane koyup yağlayalım.
- Aralarda kesik parçaları kullanalım. Yuvarlak yufkaların 6 adeti bitene kadar ve kenardan çıkan parçaların yarısı bitene kadar her katta fırça yardımıyla yağlayarak bitirelim.
- Ortası için cevizi eşit şekilde serpelim. Diğer yufkaları da aynı şekilde bitirelim.
- Şekli için ilk önce dörde bölelim. Her parçayı da dörde bölelim.
- Toplamda 16 dilim olacak. Dilimledikten sonra kalan yağı üzerine dökelim.
- Şerbetini kaynatalım kaynayınca limonu sıkalım çok koyuda değil çok suluda kontrollü kaynatalım.
- 170 derecede yaklaşık 1 saat pişirelim. Tabi kontrollü olalım alt üstü tam kızarınca çıkaralım.
- Püf noktası iyi pişmesi ve şerbetin orta kıvamlı olması.
- Şerbet sıcak, tatlının ilk sıcağı çıkınca dökelim. İkisi de sıcak olacak.
Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder