Bursa Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı un
- 8 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 1.5 çay bardağı şeker
Bursa Helvası Tarifi Yapılışı
- Çok güzel bir tarif önce yağ güzelce eritiyoruz daha sonra unu ilave ediyoruz .
- Bunu en az 20 dakika tahta kaşığın arka kısmıyla iyice kavuruyoruz.
- Yalnız rengi koyulaşmayacak pembeleşmeyecek sıvı bir kıvam elde edilmesi lazım daha sonra 8 çay bardağı sütü ilave ediyoruz.
- Bir tane plastik çırpıcı ile iyice karıştırıyoruz topaklanmaması için daha sonra göz göz olup kaynamaya başladıktan sonra şekerimizi ilave ediyoruz .
- 2 dakika daha altını kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz daha sonra da 180 derecelik fırına sürüyoruz
- Fırında da dört beş dakika kalması yeterli olacaktır üzeri kızarana kadar badem fındık cevizde süsleyebilirsiniz afiyetle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder