16 Aralık 2020 Çarşamba

Bursa Helvası Tarifi

 

Bursa Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı un
  • 8 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1.5 çay bardağı şeker

Bursa Helvası Tarifi Yapılışı

  1. 👋Çok güzel bir tarif önce yağ güzelce eritiyoruz daha sonra unu ilave ediyoruz .
  2. Bunu en az 20 dakika tahta kaşığın arka kısmıyla iyice kavuruyoruz.
  3. Yalnız rengi koyulaşmayacak pembeleşmeyecek sıvı bir kıvam elde edilmesi lazım daha sonra 8 çay bardağı sütü ilave ediyoruz.
  4. Bir tane plastik çırpıcı ile iyice karıştırıyoruz topaklanmaması için daha sonra göz göz olup kaynamaya başladıktan sonra şekerimizi ilave ediyoruz .
  5. 2 dakika daha altını kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz daha sonra da 180 derecelik  fırına sürüyoruz
  6. Fırında da dört beş dakika kalması yeterli olacaktır üzeri kızarana kadar badem fındık cevizde süsleyebilirsiniz afiyetle 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder