İçli Köfte Mardin Usulü Tarifi İçin Malzemeler
- 6 bardak saver kitel
- 3 bardak köftelik bulgur
- Tuz ve toz kişniş
İçine ;
- 1 kilo az yağlı kıyma
- 1 büyük soğan
- Yarım demet maydanoz
- Tuz ,karabiber, pulbiber
Haşlamak için;
- Su ,tuz
Kızartmak için;
- Yağ
- 2 yumurta
- Karabiber
İçli Köfte Mardin Usulü Tarifi Yapılışı
- Saverkitel ve bulgurumuzu ıslayalım içine tuz ve 1 yemek kaşığıda kişniş ekleyelim suyunu iyice çekene kadar ağzı kapalı bir şekilde bekletelim.
- Bu arada önceden kıymamızı hazırlamamız ve soğutmamız gerekir kıymayı tencereye alalım suyunu çekince soğanını doğrayalım içine.
- Soğanlar ölünce baharat ve tuzunu ekleyip iyice kavuralım .
- Altını kapatmaya yakın maydanozu ekleyip soğumaya bırakalım.Not; kesinlikle kıyma sulu olmayacak ve soğuk olmalı.
- Daha sonra iyice suyunu çeken hamuru bi güzel yoğuralım .
- Yanımıza bir kapta su alalım çünkü yoğurdukça su gerekecek en az bi saat çok iyi yoğuralım.
- Sonra cevizden biraz büyük parçalar halinde alalım ,elimize avuç içinde çevirerek açalım, içine kıyma koyup kapatalım .
- Bu arada yanınıza biraz zeytinyağı alın yağla açın açtıktan sonra da hafif yağlanmış tepsiye koyun ki yapışmasın .
- Köfteler bitince önce haşlayın( fokur fokur kaynayan suya atalım suyun yüzüne çıkınca çıkaralım) .
- Ardından haşlayan köfteleri borcama alın.
- Ayrı bi kapta yumurtaları çırpın, içine az bi karabiber ekleyin.
- Köfteleri yumurtaya bulayın ve alttı üstlü kızartın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder