16 Aralık 2020 Çarşamba

İçli Köfte Mardin Usulü Tarifi

 

İçli Köfte Mardin Usulü Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 bardak saver kitel
  • 3 bardak köftelik bulgur
  • Tuz ve toz kişniş

İçine ;

  • 1 kilo az yağlı kıyma
  • 1 büyük soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz ,karabiber, pulbiber

Haşlamak için;

  • Su ,tuz

Kızartmak için;

  • Yağ
  • 2 yumurta
  • Karabiber

İçli Köfte Mardin Usulü Tarifi Yapılışı

  1. Saverkitel ve bulgurumuzu ıslayalım içine tuz ve 1 yemek kaşığıda kişniş ekleyelim suyunu iyice çekene kadar ağzı kapalı bir şekilde bekletelim.
  2. Bu arada önceden kıymamızı hazırlamamız ve soğutmamız gerekir kıymayı tencereye alalım suyunu çekince soğanını doğrayalım içine.
  3. Soğanlar ölünce baharat ve tuzunu ekleyip iyice kavuralım .
  4. Altını kapatmaya yakın maydanozu ekleyip soğumaya bırakalım.Not; kesinlikle kıyma sulu olmayacak ve soğuk olmalı.
  5. Daha sonra iyice suyunu çeken hamuru bi güzel yoğuralım .
  6. Yanımıza bir kapta su alalım çünkü yoğurdukça su gerekecek en az bi saat çok iyi yoğuralım.
  7. Sonra cevizden biraz büyük parçalar halinde alalım ,elimize avuç içinde çevirerek açalım, içine kıyma koyup kapatalım .
  8. Bu arada yanınıza biraz zeytinyağı alın yağla açın açtıktan sonra da hafif yağlanmış tepsiye koyun ki yapışmasın .
  9. Köfteler bitince önce haşlayın( fokur fokur kaynayan suya atalım suyun yüzüne çıkınca çıkaralım) .
  10. Ardından haşlayan köfteleri borcama alın.
  11. Ayrı bi kapta yumurtaları çırpın, içine az bi karabiber ekleyin.
  12. Köfteleri yumurtaya bulayın ve alttı üstlü kızartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder