13 Aralık 2020 Pazar

İncirli Kurabiye Tarifi

 

İncirli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 2 su bardağı tepeleme un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 6-7 adet kuru incir
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

İncirli Kurabiye Tarifi Yapılışı


  1. İlk olarak kuru incirleri 10 dakika kadar sıcak suda bekletelim. Sonra incirleri küçük küçük doğrayalım. Daha sonra karıştırma kabına tereyağı ve pudra şekerini alıp iyice karıştıralım.
  2. Sonra sıvı yağ ve yumurtayı katıp karıştıralım. Önce nişastayı sonra unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım. Son olarak tarçın, kuru incir ve cevizleri ekleyip hamurumuzu yoğuralım.
  3. Yumuşak ele yapışmayan bir kurabiye hamuru elde edelim. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayarak, fırın tepsisine dizelim.
  4. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim. Kurabiyemiz fırında çok kalırsa sertleşebilir.
  5. Kontrollü olarak pişirelim ılıyan kurabiyeleri servis tabağına alıp, üzerine pudra şekeri ve tarçın serpip servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder