İncirli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağı veya margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı nişasta
- 2 su bardağı tepeleme un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 6-7 adet kuru incir
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
İncirli Kurabiye Tarifi Yapılışı
- İlk olarak kuru incirleri 10 dakika kadar sıcak suda bekletelim. Sonra incirleri küçük küçük doğrayalım. Daha sonra karıştırma kabına tereyağı ve pudra şekerini alıp iyice karıştıralım.
- Sonra sıvı yağ ve yumurtayı katıp karıştıralım. Önce nişastayı sonra unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım. Son olarak tarçın, kuru incir ve cevizleri ekleyip hamurumuzu yoğuralım.
- Yumuşak ele yapışmayan bir kurabiye hamuru elde edelim. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayarak, fırın tepsisine dizelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim. Kurabiyemiz fırında çok kalırsa sertleşebilir.
- Kontrollü olarak pişirelim ılıyan kurabiyeleri servis tabağına alıp, üzerine pudra şekeri ve tarçın serpip servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder