13 Aralık 2020 Pazar

İrmik Helvası Tarifi

 

İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram margarin
  • 3,5 şu bardağı irmik
  • 2,5 şu bardağı süt
  • 2,5 şu bardağı su
  • 2,5 şu bardağı şeker
  • 1 avuç yer fıstığı

İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Sütü bir tencereye kaynaması için bırakalım.
  2. Şu ve şekeri ayrı bir tencereye alalım ve kaynamaya bırakalım.
  3. Diğer taraftan margarini bir tencereye alalım eridiğinde fıstıkları atıp biraz kavuralım üzerine irmiği ekleyip rengi değişip pembeleşinceye kadar kavuralım.
  4. Kavrulan irmiğin üzerine önce şerbeti dökelim ilk döküşte sıçrayacaktır hemen kapağı kapatıp sıçramasının geçmesini bekleyin sonra sütü de üzerine ekleyin.
  5. Suyu çekip istediğimiz kıvamı alana kadar karıştıralım.
  6. Tamamen suyunu çekip kıvamı aldıktan sonra ocaktan alıp kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın. Helvamız hazır 😋.
  7. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder