İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram margarin
- 3,5 şu bardağı irmik
- 2,5 şu bardağı süt
- 2,5 şu bardağı su
- 2,5 şu bardağı şeker
- 1 avuç yer fıstığı
İrmik Helvası Tarifi Yapılışı
- Sütü bir tencereye kaynaması için bırakalım.
- Şu ve şekeri ayrı bir tencereye alalım ve kaynamaya bırakalım.
- Diğer taraftan margarini bir tencereye alalım eridiğinde fıstıkları atıp biraz kavuralım üzerine irmiği ekleyip rengi değişip pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Kavrulan irmiğin üzerine önce şerbeti dökelim ilk döküşte sıçrayacaktır hemen kapağı kapatıp sıçramasının geçmesini bekleyin sonra sütü de üzerine ekleyin.
- Suyu çekip istediğimiz kıvamı alana kadar karıştıralım.
- Tamamen suyunu çekip kıvamı aldıktan sonra ocaktan alıp kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın. Helvamız hazır 😋.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder