16 Aralık 2020 Çarşamba

İrmik Helvası Tarifi

 

İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram irmik
  • 200 gram tereyağ ve ya margarin
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 buçuk su bardağı su

İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce şerbet yapışır. Pişirme kabına su ve şeker eklenir ocağa konur.
  2. Ayrı bir kaba süt eklenir ve ocağa konur.
  3. Başka bir tencereye tereyağ eklenir.
  4. Tereyağ eriyince üzerinde irmik eklenir. İrmiğin rengi dönene kadar kavrulur.
  5. İrmik renk değiştirince şerbet eklenir.
  6. Şerbet eklendikten sonra süt de ilave edilir.
  7. Bir miktar daha ocakta kavrulduktan sonra servis edilir.

Afiyet olsun ☺️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder