İrmikli Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı (75-100 gram margarin)
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
İrmikli Un Helvası Tarifi Yapılışı
- Şerbeti için şeker, su, sütü bir tencereye koyup şekeri eriyene kadar ocakta kaynatıyoruz şekeri eriyince altını kapatın ve bir köşede bekletiyoruz.
- Tavaya tereyağını koyup eritip üzerine sıvı yağını ekliyoruz.
- Isınan yağa unu ve irmiği ekleyip orta ateşte rengi koyulaşana kadar hiç durmadan karıştırıyoruz.
- Rengi koyulaşan helvaya şerbeti ekleyip kıvamı koyulaşana kadar 5_10 dakika kadar daha hiç durmadan orta ateşte karıştırıp altını kapatıyoruz üzerini bir kapakla kapatıp 5 dakika dinlendiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder