18 Aralık 2020 Cuma

İrmikli Un Helvası Tarifi

 

İrmikli Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (75-100 gram margarin)

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su

İrmikli Un Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Şerbeti için şeker, su, sütü bir tencereye koyup şekeri eriyene kadar ocakta kaynatıyoruz şekeri eriyince altını kapatın ve bir köşede bekletiyoruz.
  2. Tavaya tereyağını koyup eritip üzerine sıvı yağını ekliyoruz.
  3. Isınan yağa unu ve irmiği ekleyip orta ateşte rengi koyulaşana kadar hiç durmadan karıştırıyoruz.
  4. Rengi koyulaşan helvaya şerbeti ekleyip kıvamı koyulaşana kadar 5_10 dakika kadar daha hiç durmadan orta ateşte karıştırıp altını kapatıyoruz üzerini bir kapakla kapatıp 5 dakika dinlendiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder