18 Aralık 2020 Cuma

Puf Kabak Kızartması Tarifi

 

Puf Kabak Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 kabak
  • 3 çay bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı maden suyu
  • Tuz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Puf Kabak Kızartması Tarifi Yapılışı


  1. Kabakların kabuklarını soyun veya kazıyın.
  2. İnce olacak şekilde dilimleyin. ( kalın dilimlenirse, kabakların içi pişmeyebilir. )
  3. Çukur bir kapta sos için gerekli olan yumurta, un, sirke, maden suyu ve tuzu karıştırıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  4. Sosun kıvamını anlamak için bir kabak dilimini sosa batırıp çıkarın.
  5. Sos üzerinden akıp gidiyorsa biraz daha un eklemeniz gerekir.
  6. Tavaya sıvı yağ koyup ısıtın.
  7. Kabakları tek tek sosa bulayıp arkalı önlü kızartın.
  8. Kızaran kabaklarınızı yağdan çıkarın ve kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alın.
  9. Dereotlu, sarımsaklı yoğurt veya dilediğiniz bir daldırma sos ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder