Puf Kabak Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 6-7 kabak
- 3 çay bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı maden suyu
- Tuz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Puf Kabak Kızartması Tarifi Yapılışı
- Kabakların kabuklarını soyun veya kazıyın.
- İnce olacak şekilde dilimleyin. ( kalın dilimlenirse, kabakların içi pişmeyebilir. )
- Çukur bir kapta sos için gerekli olan yumurta, un, sirke, maden suyu ve tuzu karıştırıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Sosun kıvamını anlamak için bir kabak dilimini sosa batırıp çıkarın.
- Sos üzerinden akıp gidiyorsa biraz daha un eklemeniz gerekir.
- Tavaya sıvı yağ koyup ısıtın.
- Kabakları tek tek sosa bulayıp arkalı önlü kızartın.
- Kızaran kabaklarınızı yağdan çıkarın ve kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alın.
- Dereotlu, sarımsaklı yoğurt veya dilediğiniz bir daldırma sos ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder