İrmiksiz Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 4 fincan şeker
- 1,5 çay kaşığı karbonat (yoksa 1 paket kabartma tozu)
- 1,5 su bardağı un (Kek hamuru kıvamı oluncaya kadar un ekleyelim)
Şerbeti için:
- 4 su bardağı şeker
- 6 su bardağı su
İrmiksiz Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Şerbeti için şeker ve suyu uygun bir tencereye koyalım ve kaynatalım.
- Bir kaba un hariç bütün malzemeleri koyup karıştıralım.
- Hamurumuzun kıvamı kek hamuru gibi koyu olmalı bu yüzden unu yavaş yavaş ekleyelim. Ben 1, 5 su bardağı koydum ama sizde ölçü farklı olabilir. Lütfen dikkatli olalım.
- Borcamı sıvı yağ ile yağlayalım ve borcama tatlı hamurumuzu ilave edelim.
- 150 derecede alt-üst fan açık olacak şekilde pişirelim. Dereceyi çok yüksek tutmayalım. Yüksek olursa sadece üst kısmı pişer alt kısmı pişmez. Ve alt üst fan mutlaka açık olsun.
- Bir çatal yardımı ile tatlımızın pişmesine bakalım.
- Tatlımız piştiğinde fırından alıp soğumaya bırakalım.
- Şerbetimiz ılık ve tatlımız soğuk olunca tatlıyı şerbetleyelim. Tatlımız şerbeti iyice çekince servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder