İrmiksiz Revani Tatlısı Tarifi

 

İrmiksiz Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 4 fincan şeker
  • 1,5 çay kaşığı karbonat (yoksa 1 paket kabartma tozu)
  • 1,5 su bardağı un (Kek hamuru kıvamı oluncaya kadar un ekleyelim)

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı şeker
  • 6 su bardağı su

İrmiksiz Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Şerbeti için şeker ve suyu uygun bir tencereye koyalım ve kaynatalım.
  2. Bir kaba un hariç bütün malzemeleri koyup karıştıralım.
  3. Hamurumuzun kıvamı kek hamuru gibi koyu olmalı bu yüzden unu yavaş yavaş ekleyelim. Ben 1, 5 su bardağı koydum ama sizde ölçü farklı olabilir. Lütfen dikkatli olalım.
  4. Borcamı sıvı yağ ile yağlayalım ve borcama tatlı hamurumuzu ilave edelim.
  5. 150 derecede alt-üst fan açık olacak şekilde pişirelim. Dereceyi çok yüksek tutmayalım. Yüksek olursa sadece üst kısmı pişer alt kısmı pişmez. Ve alt üst fan mutlaka açık olsun.
  6. Bir çatal yardımı ile tatlımızın pişmesine bakalım.
  7. Tatlımız piştiğinde fırından alıp soğumaya bırakalım.
  8. Şerbetimiz ılık ve tatlımız soğuk olunca tatlıyı şerbetleyelim. Tatlımız şerbeti iyice çekince servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder