Hünkar Beğendi Tarifi

 

Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 patlıcan
  • Yarım kilo et
  • 1 adet soğan
  • 2 domates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber, pulbiber, tozbiber
  • Yeteri kadar tuz

Beşamel sos için:

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kase kaşar peyniri

Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları yıkayın ve bıçakla çizikler atın. Fırına atıp közleyin.
  2. Etleri kuşbaşı doğrayın sıvı yağ ile kavurun. Rengi dönünce soğan ve sarımsak ekleyin.
  3. Biraz kavurunca domates salça ve baharatları ekleyin. Pişince ocaktan alın.
  4. Beşamel sos için tereyağı eritin ve unu ekleyip kavurun. Süt ekleyin. Kıvamı koyulaşınca kaşarı ekleyelim tuzunu atın közlenmiş patlıcanları doğrayıp beşamel sosun içine atın.
  5. Servis tabağına sosu alın.
  6. Üstünü etini koyun. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder