Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 patlıcan
- Yarım kilo et
- 1 adet soğan
- 2 domates
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı karabiber, pulbiber, tozbiber
- Yeteri kadar tuz
Beşamel sos için:
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kase kaşar peyniri
Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları yıkayın ve bıçakla çizikler atın. Fırına atıp közleyin.
- Etleri kuşbaşı doğrayın sıvı yağ ile kavurun. Rengi dönünce soğan ve sarımsak ekleyin.
- Biraz kavurunca domates salça ve baharatları ekleyin. Pişince ocaktan alın.
- Beşamel sos için tereyağı eritin ve unu ekleyip kavurun. Süt ekleyin. Kıvamı koyulaşınca kaşarı ekleyelim tuzunu atın közlenmiş patlıcanları doğrayıp beşamel sosun içine atın.
- Servis tabağına sosu alın.
- Üstünü etini koyun. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder