11 Aralık 2020 Cuma

Islak Kek Tarifi

 

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kakao (25 gr)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un (Elenmiş)

Üst sosunu hazırlama için

  • 1 su bardağı kakaolu karışım (Bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız)
  • 1,5 su bardağı süt

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Islak kek tarifi için ilk olarak yumurta, şeker iyice çırpıldıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpılır.
  2. Kekimizi ıslatmak için bu karışımdan bir su bardağı ayrılır.
  3. Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur.
  4. Yağladığınız kalıba dökerek 180 derecede pişen fırına koyabilirsiniz.
  5. Keki beklerken üzeri için ayırdığınız karışımı uygun bir tavaya alarak üzerine süt ilave edilir ve ocakta 5 dakika kaynatılır.
  6. Pişen kekin üzerine gezdirilir hazır hale gelir.
  7. Kekin sosu güzelce çekmesi için 2-3 saat dinlendirildikten sonra ıslak kek servis edilebilir. Şimdiden afiyet olsun😌.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder