İşkembe Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gr ön pişirme uygulanmış işkembe
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- 1lt ( 5 su bardağı su )
- Tereyağı
- Pulbiber
- Tuz
- (istenilen miktarda sirke, limon suyu)
İşkembe Çorbası Tarifi Yapılışı
- İlk önce işkembe tencereye alınarak üzerine su eklenir ve kaynamaya bırakılır.
- 2 diş sarımsak dövülerek tuzla beraber kaynayan suyun içerisine ilave edilir ve 3-4 dakika kaynatılır.
- Çorbayı ocaktan almaya yakın terbiyesi hazırlanır.
- Terbiyesi için: un yoğurt ve yumurta bir kapta çırpılır yavaş yavaş çorbaya ilave edilir küçük bir sahanda tereyağı eritilip pulbiber eklenir çorbaya dökülür.
- 3-4 dakika kaynattıktan sonra servise hazır. İsteğe göre sirke ya da limon suyu eklenebilir afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder