11 Aralık 2020 Cuma

İşkembe Çorbası Tarifi

 

İşkembe Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr ön pişirme uygulanmış işkembe
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1lt ( 5 su bardağı su )
  • Tereyağı
  • Pulbiber
  • Tuz
  • (istenilen miktarda sirke, limon suyu)

İşkembe Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce işkembe tencereye alınarak üzerine su eklenir ve kaynamaya bırakılır.
  2. 2 diş sarımsak dövülerek tuzla beraber kaynayan suyun içerisine ilave edilir ve 3-4 dakika kaynatılır.
  3. Çorbayı ocaktan almaya yakın terbiyesi hazırlanır.
  4. Terbiyesi için: un yoğurt ve yumurta bir kapta çırpılır yavaş yavaş çorbaya ilave edilir küçük bir sahanda tereyağı eritilip pulbiber eklenir çorbaya dökülür.
  5. 3-4 dakika kaynattıktan sonra servise hazır. İsteğe göre sirke ya da limon suyu eklenebilir afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder