11 Aralık 2020 Cuma

Islak Kek Tarifi

 

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 2 su bardağı un

Sosu için

  • 1,5 su bardağı süt

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri iyice çırpın, süt sıvı yağ ve kakao ekleyip karıştırın.
  2. Hazırladığınız karışımdan 1 su bardağı alıp ayırın.
  3. Hamurumuza 2 şu bardağı elenmiş un kabartma tozu ve vanilya ekleyip yağlanmış kare borcama dökülür.
  4. Isıtılmış fırında 180derecede 35 dakika pişirilir.
  5. Ayırdığımız bir bardak karışımı bir tavaya dökelim.
  6. Üstüne 1, 5 su bardağı süt ekleyip pişiriyoruz.
  7. Kaynayınca kapatıp ilk sıcaklığı çıkan kekimizin üstüne döküyoruz. Dilimleyip servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder