11 Aralık 2020 Cuma

Karnabahar Graten Tarifi

 

Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • Ortaboy karnabahar
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su

Beşamel sos için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 bardak süt
  • Tuz karabiber

Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı

  1. Karnabaharı yıkayıp ayıklıyoruz haşlıyoruz.
  2. Tavaya yemeklik doğradığımız soğanı kavurup kıymayı ekliyoruz.
  3. Daha sonra salça ve baharatları ekleyip suyu ilave ediyoruz.
  4. Beşamel sos için tereyağı ocağa alıyoruz un ile kavurup sütü ekliyoruz koyu kıvam alınca tuz ve karabiber ekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder