Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler
- Ortaboy karnabahar
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
Beşamel sos için
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 bardak süt
- Tuz karabiber
Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı
- Karnabaharı yıkayıp ayıklıyoruz haşlıyoruz.
- Tavaya yemeklik doğradığımız soğanı kavurup kıymayı ekliyoruz.
- Daha sonra salça ve baharatları ekleyip suyu ilave ediyoruz.
- Beşamel sos için tereyağı ocağa alıyoruz un ile kavurup sütü ekliyoruz koyu kıvam alınca tuz ve karabiber ekliyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder