Ispanaklı Muhallebili Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek malzemesi;
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 tutam ıspanak yaprağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Muhallebi malzemesi;
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşık un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Ispanaklı Muhallebili Kek Tarifi Yapılışı
- Ispanakları yıkayıp iyice süzelim ve az suda kokusu gitsin diye biraz haşlayalım.
- Yarım çay bardağı su ile robottan geçirelim. Yumurtaları ve şekeri iyice çırpalım.
- Sıvı yağı ve ıspanak püresini ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek karıştırın.
- Kalıpları katı yağ ile yağlayarak, üstte biraz kabarma payı bırakarak kalıplarımıza paylaştıralım. 170 derece fırında pişirin.
- Ayrı yerde muhallebisini hazırlayalım krema malzemeleri tencereye alalım ve tüm malzemeler karıştırılarak pişirelim.
- Piştikten sonra tart kalıbından çıkartmış olduğumuz kekimize kremamızı dökelim.
- Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder