12 Aralık 2020 Cumartesi

Ispanaklı Muhallebili Kek Tarifi

 

Ispanaklı Muhallebili Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek malzemesi;

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tutam ıspanak yaprağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Muhallebi malzemesi;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşık un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Ispanaklı Muhallebili Kek Tarifi Yapılışı

  1. Ispanakları yıkayıp iyice süzelim ve az suda kokusu gitsin diye biraz haşlayalım.
  2. Yarım çay bardağı su ile robottan geçirelim. Yumurtaları ve şekeri iyice çırpalım.
  3. Sıvı yağı ve ıspanak püresini ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  4. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek karıştırın.
  5. Kalıpları katı yağ ile yağlayarak, üstte biraz kabarma payı bırakarak kalıplarımıza paylaştıralım. 170 derece fırında pişirin.
  6. Ayrı yerde muhallebisini hazırlayalım krema malzemeleri tencereye alalım ve tüm malzemeler karıştırılarak pişirelim.
  7. Piştikten sonra tart kalıbından çıkartmış olduğumuz kekimize kremamızı dökelim.
  8. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder