12 Aralık 2020 Cumartesi

Lahmacun(Pratik) Tarifi

 

Lahmacun(Pratik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kırmızı kapya biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1  tutam maydanoz
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 7 adet lavaş
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçasi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kırmızı toz biber

Lahmacun(Pratik) Tarifi Yapılışı

  1. Kapya biber, yeşil biber, soğan, maydanoz, sarımsak, domates, salçalar robottan çekilir.
  2. Bir kap içerisine alınır üzerine kıyma ve baharatlar koyularak iyice karıştırılır.
  3. En son kıvam ayarlamak için su ve yağ koyulur ve biraz cıvık olması gerekiyor.
  4. Lavaşlar tepsiye dizilir üzerine sos güzel döşenir.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece de 10 dk pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder