16 Aralık 2020 Çarşamba

Iza Bulgur Pilavı Tarifi

 

Iza Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ıza bulguru
  • 2 adet domates
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Iza Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir tencere içerisine bulguru ekleyin ve üzerine 4 bardak su ekleyerek ıslatın.
  • Bulgurun şişmesi için bir süre bekleyin.
  • Sarımsağı ince ince kıyın ve tereyağını bir tencereye alın.
  • Yağ eridiğinde içine sarımsağı ekleyerek kavurun.
  • Ardından ıslattığınız bulguru ekleyin.
  • Daha sonra su, tuz ve rendelenmiş domates ilave edin.
  • Bulgur suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Bulgur suyunu çekip tamamen piştiğinde ocağın altını kapatın.
  • Tencerenin kapağını kapatarak 15-20 dakika demlenmesi için bekleyin.
  • Iza bulgur pilavını, orman kebabı ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder