16 Aralık 2020 Çarşamba

Bolu Köftesi Tarifi

 

Bolu Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram dana ve kuzu kıyması karışımı
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 4 diş sarımsak
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 kahve fincanı rendelenmiş mengen peyniri (kaşar peyniri de olur)
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Bolu Köftesi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sarımsakları rendeleyin ve soğanları ince ince doğrayın.
  • Maydanozları yıkayıp süzdükten sonra, ince ince kıyın.
  • Bir kabın içerisine kıymayı alarak içerisine soğan, sarımsak ve yumurtayı ekleyin.
  • Bayat ekmek içini ufalayarak karışıma ekleyin.
  • Ardından baharatları da ekleyerek yoğurun.
  • Daha sonra rendelenmiş mengen peyniri de ekleyin ve yoğurun.
  • Vaktiniz varsa, köfteyi kapalı bir kaba koyarak 1 gece buzdolabında dinlendirin.
  • Vaktiniz yoksa, streç film ile örterek 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle şekil verin.
  • Köfteleri ızgara veya tavada kızarttıktan sonra servis tabağına alın.
  • Bolu köftesini bol soğanlı piyaz ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Bolu Köftesi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Köfte yapımında hem dana, hem de kuzu kıyması kullanın.
  • Mengen peyniri bulamıyorsanız, kaşar peyniri de kullanabilirsiniz.
  • Bolu köftesinin en önemli püf noktalarından biri güzelce dinlendirmektir.
  • Köfteyi kızarttıktan sonra kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder