12 Aralık 2020 Cumartesi

Kabak Tatlısı Tarifi

 

Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kabak
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su

Üzeri için;

  • Tahin (isteğe bağlı)
  • Ceviz veya Hindistan cevizi

Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Ben hazır soyulmuş kabak aldım. Kabakları güzelce yıkayıp büyük olanları 2 parçaya bölün ve geniş bir tencereye sert kısımları aşağıya gelecek şekilde dizin .
  2. Üstüne kabakları kapatacak şekilde dökün üstüne suyumuz ekleyip ocağa alın ve orta ateşte yumuşayana kadar ara ara kontrol ederek dağılmayacak şekilde pişirin.
  3. Yumuşayan kabakları soğuyunca servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder