Kadayıf Ve Karamelli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tel kadayıf
- 2yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebi için;
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 kutu krema
- 1 tane vanilya
- 5 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için;
- Damla çikolata ve karamel sosu
- Arzu ederseniz ince kıyılmış ceviz
Kadayıf Ve Karamelli Muhallebi Tarifi Yapılışı
- Bir tavada tereyağımızı kadayıfımızı toz şekeri de ekleyip beş dakika kavuruyoruz.
- Ve soğuması için kenara alıyoruz.
- Bir tencerede ise muhallebimizi yapmak için tüm malzemelerimizi ekliyoruz.
- Süt un nişasta vanilya krema toz şekeri ve kaynayıncaya kadar karıştırıp altını kapatıyoruz.
- İstediğimiz kuplarda yada borcama ilk öncelikle kavurduğumuz kadayıftan bir miktar ve üzerine muhallebi ve tekrar kadayıf ve tekrar muhallebi döküp en üste resimde görüldüğü gibi karamel sosu ve çikolata damlası ekleyip ister ılık ister sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz afiyetler olsun 🖤.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder